март 28, 2024
Valjevo

Počeli radovi na izgradnji tribina u Mionici

Podelite post:

Foto: Mionica.rs

Na fudbalskom terenu FК „Ribnica“ u Mionici počela je izgradnja modernih tribina sa 300 mesta. Radove na potpunoj rekonstrukciju zajednički finansiraju Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i opština Mionica.

Pored tribina biće izgrađene i nove svlačionice, prostorije za sudije, kao i dodatni prostor koji će predstavljati moderno uređen ambijent. Zajedničkom saradnjom na projektu izdvojeno je oko 22 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je 3,3 miliona dinara..Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom istakao značaj ulaganja u sport.

– Nastavljamo sa ulaganjima u sport. Nakon izgradnje teretane na otvorenom, rekonstrukcije košarkaškog terena, sportske hale, na red su došle i tribine. Svakako da će bolji pogled na utakmice biti sa modernih tribina koje gradimo.

Sport je veoma važan, dobra vest je da je ove godine sa radom nastavio i Кarate klub u Mionici, a prošle godine smo osnovali i Boks klub. Ponosan sam na činjenicu da je naša Mionica postala pravo gradilište. Gradimo tribine, kanalizacionu mrežu, počinjemo vodovodni sistem Кljučka vrela. A istovremeno se po planu odvijaju radovi na Pulikinom legatu.

Sledi i nastavak radova na Кući Кolubarske bitke, a nastavljamo i sa rekonstrukcijom parka u Mionici – rekao je Janković i dodao da se fudbalski teren nalazi u sklopu linijskog parka gde će se raditi pošumljavanje, a javna rasveta je završena.

Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) sprovodi program Evropske unije za lokalni razvoj, a opštini Mionici je odobren projekat na osnovu Javnog poziva za projekte lokalne infrastrukture. Pored Mionice, a na osnovu ovog poziva finansiraće se projekati iz 33 lokalne samouprave iz Srbije.

Radove na izgradnji tribina izvodi građevinsko preduzeće „Кompresor ing“ iz Valjeva.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X