март 29, 2024
Valjevo

Katastar nepokretnosti jedan od stubova države, ojačan novom odlukom vlade

Podelite post:

Foto:prinstcreen

Nakon više od dve decenije konstantnog smanjenja broja zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, Vlada Srbije je 10.11.2022. godine usvojila novu sistematizaciju radnih mesta u RGZ čime je broj radnih mesta povećan sa 2650 na 3059. U cilju jačanja kapaciteta i efikasnijeg rada službi za katastar nepokretnosti širom Srbije, broj službenika u Sektoru za katastar nepokretnosti je novom sistematizacijom povećan sa 1902 na 2138.

Odluka će omogućiti RGZ-u da zapošljavanjem novih službenika drastično unapredi nivo usluga za građane Srbije i podrži rešavanje decenijskih problema u oblasti upravljanja nepokretnostima. Takođe, to je i priznanje Republičkom geodetskom zavodu i zaposlenima na izvenrednim rezultatima postignutim u prethodnom periodu i potvrda da je RGZ postao jedan od glavnih stubova države i društva koji će u budućnosti moći da odgovori na sve aktivnosti Vlade Srbije planirane u narednom periodu u cilju održivog razvoja Srbije.

Zahvaljujući angažovanju, predanosti i radu svih zaposlenih RGZ je prepoznat u zemlji i u svetu kao institucija sa velikim kapacitetom da brzo implementira i primeni inovativna rešenja i nove tehnologije. Ovom odlukom Vlada ohrabruje RGZ da ostane na reformskom putu koji podrazumeva dalju digitalizaciju i lidersku poziciju.

Nova sistematizacija je moderna i inovativna, a napravljena je sa ciljem da omogući zaposlenima da budu pravednije pozicionirani i objektivno ocenjeni. Opisi radnih mesta su postavljeni tako da svako može da, spram sposobnosti i veština koje poseduje, pronađe najadekvatniju poziciju u sistemu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X