април 20, 2024
Valjevo

UHAPŠEN VARIOC IZ VALJEVA u Hrvatskoj zbog nelegalnog prevoženja migranata

Podelite post:

Foto:Shutterstock

Zbog nezakonitog prebacivanja ilegalnih migranata dežurni sudija istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor državljaninu Srbije, nezaposlenom variocu M.G. (22) iz Valjeva.

Prema krivičnoj prijavi, on je za još tačno neutvrđeni iznos 10. novembra u iznajmljeno rent-a-kar vozilo dubrovačkih registarskih oznaka u Metkoviću ukrcao petoricu državljana Turske koji ne ispunjavaju uslove za ulazak i kretanje u Hrvatskoj i teritoriju Evropske unije.

Nakon ukrcavanja, s njima je krenuo prema autoputu, kuda je nameravao da želi da stigne u Zadar.
Tamo ih je, kako je izjavio, trebalo da prebaci do autobuske stanice, o čemu je, kako prenosi „Dubrovački vjesnik“, u istrazi rekao:
– S vozilom sam došao u ulicu Marka Marulića i čekao poziv iz Bosne i Hercegovine. Prema dogovoru, trebalo je migrante ukrcati i dovesti u Zadar i ponovo se vratiti u Metković i prevesti još jednu ”turu”.
Turci su doslovce uskočili u auto pa sam krenuo ka Zadru, ali nas je u Novim selima zaustavila policija.

Za prevoz svakog od njih trebalo je da dobijem po 80 evra i tako sam mislio da otplatim dug u Srbiji, gde je trebalo i da dobijem pare po obavljenom poslu – rekao je M.G. i dodao kako ”nije znao da je nezakonito prevoziti takve osobe koje se, inače po Srbiji slobodno kreću”.On je tvrdio i kako novac koji mu je oduzet prilikom hapšenja potiče od posla kojeg je obavio u Nemačkoj.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X