март 28, 2024
Valjevo

Prijem za karatiste Kluba 014 Valjevo

Podelite post:

 

 

 

Mlade karatiste Kluba 014 Valjevo i njihovog predsednika Vladana Živanovića, danas su ugostili gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

Ovaj prijem je upriličen povodom odličnih rezultata koje je klub postigao u poslednje vreme, a kruna je bila prošlonedeljni nastup u Obrenovcu. Na 32. Karate turniru „Trofej Obrenovca“, koji je održan u subotu, 3. decembra nastupilo je preko 70 klubova sa oko 500 takmičara u raznim uzrasnim kategorijama, a među njima je 19 takmičara Kluba 014 Valjevo, koji su osvojili 17 medalja.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je čestitao mladim karatistima na dosadašnjim dostignućima i poželeo im puno uspeha na budućim takmičenjima. Grad Valjevo će naredne godine izdvojiti još više novca za sport nego do sada – 97 miliona dinara i još tri miliona za školski sport, što će klubovima omogućiti bolje uslove za rad i takmičenja, poručili su predstavnici Grada.

Mladi valjevski karatisti Sara Nešić i Lazar Pavlović osvojili su zlato, Iva Filipović, Jovana Marković, Anđela Sekulić, Đorđe Mitrović, Despot Smiljanić, Jovana Milovanović, Iva Krsmanović i Bogdan Pavlović osvojili su srebrne medalje, dok su Ksenija Kosić, Aleksa Matijević, Uroš Divnić, Lana Pavlović u svojim kategorijama kata osvojili su bronzanu medalju na turniru u Obrenovcu.
U kategoriji borbi Danica Milivojević, Anja Nikolić i Lena Aćimović osvojili su bronzane medalje. U kategoriji borbi nastupili su i Anđela Mitrović i Luka Goloskoković koji su u veoma jakoj konkurenciji pružili svoj maksimum.

Klub broji između 50 i 80 članova, sa kojima radi kvalitetan trenerski tim: Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević. Okosnicu kluba čine devojčice, kojih je 70% u odnosu na dečake.
Klub treninge organizuje u Domu sporta „General Svetomir Đukić“, u Valjevskoj gimnaziji, a finiš uvežbavanja sprovode u prostorijama CZNTK „Abrašević“. Klub ima velike planove za narednu godinu. Očekivanja su da će bar tri takmičara nastupiti na Balkanskom, a najmanje jedan takmičar na Evropskom prvenstvu u karateu. Registrovanih takmičara je 31, što je u rangu mnogo većih karate klubova u Srbiji, poručili su iz Kluba 014 Valjevo na današnjem prijemu kod gradonačelnika Valjeva.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X