април 19, 2024
Valjevo

Održana 77. sednica Gradskog veća

Podelite post:

 

 

 

 

Održana 77. sednica Gradskog veća, na kojoj su prihvaćeni programi poslovanja za 2023. godinu i to JKP – a „Vidrak“, „Polet“, „Toplana“, „Vodovod“, JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, Turističke organizacije Valjevo i REC „Eko – Tamnava“ Ub.

Takođe, prihvaćena su rešenja o davanju saglasnosti na programe korišćenja subvencija iz budžeta grada Valjeva JKP – a „Vidrak“, „Polet“, „Toplana“, „Vodovod“, REC „Eko – Tamnava“ doo Ub i JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ za 2023. godinu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i godišnje programe službi JKP „Vidrak“ i to za: upravljanje komunalnim otpadom, obavljanje delatnosti zoohigijene, javnim parkiralištima, održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje grobljima i sahranjivanju i program održavanja javnih zelenih površina, takođe za 2023. godinu, a data je i saglasnost na Odluku o ceni usluga zoohigijene istog preduzeća.

Prihvaćen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program obavljanja dimničarskih usluga za 2023. godinu JKP „Toplana“ Valjevo, kao i Odluka o određivanju cene dimničarskih usluga.

Utvrđen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program upravljanja i održavanja seoskih vodovoda JKP „Vodovod“ u 2023. godini.

Članovi veća su prihvatili predlog rešenja o imenovanju direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“. Za direktora je imenovan Ivan Beljić, master poslovni informatičar iz Valjeva, na period od četiri godine.

Razmatran je predlog zaključka o prihvatanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti godišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Valjevo, za period od 1.1.2022. godine do 30.9.2022. godine.

Prihvaćen je predlog zaključka o načinu izmirenja neizmirenih obaveza ZU Apoteka „Valjevo“ Valjevo.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X