април 20, 2024
Valjevo

DANAS SMENA SUNCA I OBLAKA! Dnevna temperatura čak do 20 stepeni! Vreme narednih dana

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

U Srbiji će danas biti promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz znatno manju količinu padavina, izuzev jugozapadnih krajeva i zapada KiM gde se očekuje obilna kiša s pljuskovima i grmljavinom i sneg na planinama iznad 1.500 metara.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 4 do 12, a najviša od 12 do 20 stepeni Celzijusa. 

Vetar umeren i jak, na planinama i u Banatu i sa udarima olujne jačine, posle podne u košavskom području u slabljenju.

U jugozapadnoj Srbiji, naročito južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, kao i na zapadu Kosova i Metohije biće pretežno oblačno sa obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama iznad 1500 metara i sa snegom. 

U ostalim krajevima padavine će biti češće najpre rano ujutro, a zatim uveče i u toku noći. 

I u Valjevu promenljivo, toplo i vetrovito sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi uz mogućnost grmljavine očekuju se kasnije posle podne, uveče i u toku noći. 

Vetar umeren do jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura oko 11, a najviša oko 18 stepeni. 

Vreme tokom cele nedelje

U četvrtak će se zona intenzivnih padavina izmestiti ka istoku i jugoistoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm za 24 sata. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 25. januara, u četvrtak, 19. januara, pretežno oblačno s kišom, na planinama i sa snegom. 

Zona intenzivnih padavina sa jugozapada Srbije i sa zapada Kosova i Metohije izmestiće se ka jugoistoku i istoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm kiše za 24 časa. 

Počeće da duva severni i severozapadni vetar, a temperatura će biti u postepenom padu. 

U petak oblačno i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), dok se u subotu kiša očekuje uglavnom na istoku i severoistoku Srbije, a u ostalim krajevima sneg. U brdsko-planinskim predelima doći će do stvaranja ili povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara. 

U nedelju, 22. januara, pretežno oblačno i suvo, a mešovite padavine (kiša i sneg) ponovo se očekuju početkom naredne sedmice uz maksimalnu temperaturu od 0 do 5 stepeni. 

Ponovo će početi da duva umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na jugu Banata i u Pomoravlju. 

Za vikend u zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm (najviše na planinama), dok će se u Valjevu i, Vojvodini  i u Pomoravlju ponegde formirati manji snežni pokrivač. 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X