април 25, 2024
Valjevo

Inovativne i najsavremenije operacije štitne žlezde, pacijent posle samo dva sata odlazi iz bolnice!

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: sasint/pixabay.com

U Klinici za endokrinu hirurgiju novog Kliničkog centra Srbije, rade se inovativne i najsavremenije operacije štitne žlezde. Pacijenti su tokom intervencije budni, a nakon zahvata bez reza, posle samo dva sati odlaze iz bolnice!

Uslovi rada i lečenja su u rangu sa najvećim svetskim centrima, a za samo sedam meseci rada zaposleni na ovoj klinici već su oborili svoj godišnji rekord od 1.000 operacija.

 Pored savremenog lečenja, potpuna novina i dnevna bolnica za dijagnostiku, biopsije i praćenje stanja pacijenta.

Pomoću savremene opreme nakon operacije čvorića na štitnoj žlezdi, pacijenti više ne ostaju po nekoliko dana u bolnici već posle dva-tri sata idu svojoj kući. Bez bolova i bez reza od operacije. Sve se sada radi u lokalnoj anesteziji, specijalnim uređajem kojim se bezbolno bukvalno prže čvorići na žlezdi .

– Takođe, jedna od novina jeste takozvana regionalna anestezija. Pacijent je budan i svestan tokom intervencije, a u određene delove vrata mu se ubrizgava anestetik. Dok on leži na stolu i radi se klasična operacija, on može da priča sa nama. Taj razgovor je jako važan jer kod ovakvih operacija može doći do oštećenja glasnih žica i glasa. Zahvaljujući novoj metodi, mi možemo da slušamo i glas pacijenta i da brzo reagujemo ako nešto krene po zlu-kažu hirurzi.

Ambijent u kojem sada radi u rangu je sa velikim svetskim ustanovama.

– Kapaciteti su nam duplirani, sada imamo dve operacione sale, radimo u šest puta većem prostoru nego u staroj zgradi. Zaposlili smo nove medicinske tehničare i sestre, ali i mlade lekare. Bolesničke sobe izgledaju kao hotelske. U svakoj su dva kreveta, zasebno kupatilo i televizor – dodaje naš sagovornik.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X