март 28, 2024
Valjevo

Obeležavanje Nacionalnog dana bez duvana

Podelite post:

 

 

 

Nacionalni dan bez duvana (31. januar) biće u Valjevu obeležen dvema aktivnostima, koje će zajednički organizovati partnerske ustanove: Zavod za javno zdravlje, Patronaža Doma zdravlja, Medicinska škola i Crveni krst Valjevo.

U utorak 31. januara od 12 sati, na Gradskom trgu u Valjevu, akcija će se sastojati od podele zdravstveno-vaspitnog materijala, razgovora sa sugrađanima i izrade testa procene nikotinske zavisnosti (štampani upitnik).

U Tehničkoj školi Valjevo 1. februara u 12 sati biće održana tribina sa učenicima o zavisnosti od duvana i štetnosti duvanskog dima. Nosilac ove aktivnosti biće Crveni krst Valjevo, učestvovaće i predstavnici partnerskih ustanova.

Ovogodišnji slogan Nacionalnog dana bez duvana glasi „Svaka cigareta smeta”. Najčešće korišćeni duvanski proizvodi u Srbiji su cigarete, koje svakodnevno puši 27,1% stanovništva starosti 15 godina i više, dok 15,8% svakodnevno puši 20 i više cigareta na dan. Istraživanja sprovedena u Srbiji pokazuju porast popularnosti drugih duvanskih i nikotinskih proizvoda.

Više podataka na: https://www.batut.org.rs/index.php?content=2532

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X