април 19, 2024
Valjevo

Literarna sekcija iz Lajkovca četvrti put najbolja u Srbiji

Podelite post:

 

 

 

Društvo za srpski jezik i književnost proglasilo je literarnu sekciju „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca za najbolju u Srbiji u
konkurenciji osnovnih škola, četvrti put uzastopno! Na Filološkom fakultetu u Beogradu priznanjem „Prof. dr Slobodan Ž. Marković“ nagrađeni su i rukovodioci „Razigranog pera“, profesori srpskog jezika i književnosti Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović.

Članovi Literarne sekcije prošle školske godine osvojili su preko 50 nagrada na republičkim i međunarodnim konkursima. Objavljena su im 23 literarna rada u zbornicima i zbirkama pesama. Osim toga, „Razigrano pero” je realizovalo kreativne radionice, izložbe, obeležilo značajne praznike i književne jubileje i učestvovalo u kulturnom životu škole.

 

 

Profesor srpskog jezika i književnosti OŠ „Mile Dubljević” Lidija Marić Jovanović dobila je i jubilarno priznanje povodom dvadesetpetogodišnjice Republičkog takmičenja literarnih sekcija. Ovo priznanje pripalo je nastavnicima koji su u ovom periodu bili najuspešniji u vođenju literarnih sekcija, a to je Lidija Marić Jovanović postigla aktivnim radom sa mladim literarcima u dve škole i osvajanjem devet godišnjih nagrada. Priznanje se dodeljuje i za visok stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti.

Pratitenas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X