април 26, 2024
Valjevo

Održana 31. sednica Skupštine grada Valjeva

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Održana 31. sednica Skupštine grada Valjeva, na kojoj je usvojena Odluka o dodeli nagrade grada Valjeva za 2022. godinu, koja se dodeljuje 20. marta, povodom Dana grada.

Usvojena je Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja grada Valjeva za period od 2023. do 2033. godine. Cilj izrade Plana je definisanje vizije razvoja grada Valjeva, prioriteta, ciljeva i mera/aktivnosti koje pokrivaju sve ključne aspekte unapređenje kvaliteta života građana, podsticanje ubrzanog ekonomskog razvoja, ubrzanje i olakšavanje sistemskih promena kroz socijalne inovacije, stvaranje ugljenično-neutralnog društva, težnju ka održivom planskom i racionalnom korišćenju prirodnih resursa i prostora, uz očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, obezbeđenje socijalnog napretka i smanjenje siromaštva, pružanje kvalitetnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne i teritorijalne kohezije u sigurnom društvu, poštovanje različitosti pružajući osnovna prava, uključujući pravo i jednake mogućnosti za sve, kroz transparentan proces, analizu postojećeg stanja i dijalog svih zainteresovanih strana.

Опис није доступан.

Odbornici su usvojili izveštaje o realizaciji programa poslovanja JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Кolubara“, kao i JКP-a „Vodovod“, „Toplana“, „Vidrak“ i „Polet, za period od 1.1.2022. godine do 31.12.2022. godine.

Takođe, usvojena je Odluka o upravljanju pijacama. Ovom odlukom se uređuju uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti upravljanja pijacama i pružanja usluga na njima na teritoriji grada Valjeva, vrste, naziv i lokacije pijaca, opremanje, održavanje, način izdavanja pijačnog prostora, radno vreme, uslovi i način obavljanja prometa robe, obaveze prodavca, mere zabrane i uslovima pod kojima se može uskratiti pružanje pijačnih usluga, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti i korisnika usluga, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti, način obezbeđivanja kontinuiteta u obavljanju delatnosti i obaveze vršioca delatnosti u slučaju planiranih i neplaniranih prekida u pružanju usluge, nadzor i druga pitanja od značaja za obavljanje ove komunalne delatnosti. Delatnost upravljanja pijacama na teritoriji grada Valjeva obavlja JКP „Polet“, koje je dužno da ispunjava uslove u pogledu stručne osposobljenosti kadrova i tehničkog kapaciteta koji su potrebni za obavljanje komunalne delatnosti upravljanja pijacama, propisane Uredbom o načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti.

Опис није доступан.

Usvojena je Odluka o oblicima i načinu ostvarivanja saradnje Odeljenja komunalne milicije i Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Valjeva, kao i Odluka o oblicima i načinu saradnje Odeljenja komunalne milicije Gradske uprave Valjeva sa ovlašćenim organizacijama i vršiocima delatnosti.

Usvojen je predlog Programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada Valjeva za period 2023 – 2027. godina. U okviru planiranih potreba grada Valjeva za taksi prevozom, utvrđen je optimalan broj od 360 taksi vozila i 17 lokacija taksi stajališta sa 85 taksi mesta određenih od strane Gradske uprave Valjeva, odeljenja nadležnog za poslove tehničke regulacije saobraćaja.

Опис није доступан.

Odbornici su usvojili odluku o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova na izgradnji biciklističkog parka u naseljenom mestu Divčibare, a data je saglasnost i usvojena Odluka o izmenama statuta Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo.
Usvojen je predlog Odluke o dodeli novčane pomoći kod otklanjanja, odnosno ublažavanja posledica prouzrokovanih požarom na porodičnim stambenim objektima na teritoriji grada Valjeva, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti u gradu Valjevu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X