април 24, 2024
Valjevo

“Plavi dani” u Lajkovcu- manifestacija posvećena osobama sa autizmom

Podelite post:

 

 

 

 

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom “Bazi Mili” iz Lajkovca organizuje prvu manifestaciju “Plavi dani” koji će biti održana od 01-07.aprila 2023. godine.

Manifestacija se organizuje sa željom da se pruži pomoć i podrška stvaranju inkluzivnog društva koje će osobama sa autizmom omogućiti dostojastven život.

April je mesec koji je u znaku podizanja svesti o autizmu, a manifestacija Plavi dani vezana je za obeležavanje Svetskog dana osoba sa autizmom i realizuje se u cilju povećanja vidljivosti osoba sa autizmom, kao i poboljšanja njihovog položaja u lokalnoj zajednici.

Plavi dani u Lajkovcu će trajati od 1. do 7. aprila, a centralni dan manifestacije je nedelja. 2. april – Svetski dan osoba sa autizmom, kada će na Gradskom trgu od 12 časova biti realizovan ključni program sa velikim brojem učesnika.

Na Gradskom trgu će 2. aprila biti organizovana dečija izlozba na otvorenom, kreativno – likovna radionica za decu, biće tu mađioničar, popularno oslikavanje lica, kao i bogat muzički program. U muzičkom programu će učestvovati PU Leptirić, OŠ Mile Dubljević – IO Bajevac, SŠ “17.septembar” Lajkovac, IO MŠ Živorad Grbić u Lajkovcu, Hor КC “Hadži Ruvim” i Baletska grupa IN iz Lajkovca.

Prvi dan manifestacije otpočeće akreditovanim seminarom u lajkovačkoj osnovnoj školi na temu planiranja i realizacije dodatne obrazovne podrške učenicima i deci sa smetnjama u razvoju u školi i predškolskoj ustanovi.
U okviru manifestacije, takođe u OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu, 4. aprila biće održana i interaktivna tribina sa prof. dr. Nenadom Glumbićem, jednim od najvećih stručnjaka u oblasti autizma na našim prostorima, koji prvi put dolazi u posetu Lajkovcu.

Manifesticija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Odseka za zaštitu osoba sa invaliditetom pomenutog ministarstva kao i Saveza “Autizam Srbija” – Autizam Evropa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X