април 20, 2024
Valjevo

Posle velike borbe Ub dobio prvu polufinalnu utakmicu

Podelite post:

 

 

Odbojkašice Uba dobile su prvu utakmicu polufinala plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije, koja je sinoć odigrana u Lajkovcu. Posle velike borbe Ub je savladao Železničar sa 3:2, po setovima 25:18, 29:31, 25:22, 28:30, 15:9. Revanš je u nedelju 9. aprila od 18 časova u Sportskoj hali Ub. I Crvena zvezda je napravila brejk u Staroj Pazovi, pobedivši Jedinstvo sa 3:1.

Oslabljeni i podmlađeni tim Železničara dao je sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno protiv iskusne i čvrste ekipe Uba, koja ima i „dužu klupu“. U eliminacionoj završnici u kojoj su ostale četiri najbolje ekipe veliki je hendikep izostanak dve standardne odbojkašice, povređenih Vanje Ivanović i Tanje Stanojević.

Uprkos tim problemima, Železničar je smogao snage da se dva puta vrati u meč i dva seta dobije na razliku, u dramatičnim završnicama. Ub je vodio sa 1:0 i 2:1 u setovima, a Želja je u izjednačujućim setovima morao da igra do 30 i 31 poena. U tajbreku je Ub rano poveo i odlučnom igrom povećavao i čuvao prednost do kraja, a domaćim odbojkašicama kao da je ponestalo snage i koncentracije.

Najefikasnija u Železničaru bila je Uzelac sa 30 poena, Rozales je osvojila 24, Veltman 20, Antonijević 5, Savićević i M. Stanojević po 3 i Božić 2. Najviše poena za Ub osvojile su Nikolina Lukić 17, Čelić i Gligorić po 16, a Benitez 15.
Sigurno je da su ljubitelji odbojke sinoć uživali gledajući kvalitetan i uzbudljiv meč. Hala je bila ispunjena skoro do poslednjeg mesta, preovlađivali su Lajkovčani, ali je bilo i puno Ubljana. Utakmica je trajala skoro tri sata jer je prvi put ove sezone bio instaliran čelendž sistem, tako da su video provere odnosile dosta vremena.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X