март 29, 2024
Valjevo

DANI SREMUŠA 23 – UBERI ZDRAVLJE

Podelite post:

 

 

 

Manifestacija „IX Dani sremuša“ u Gornjem Taoru, podno malog Povlena, biće održana u subotu, 22. aprila 2023. godine, od 12 sati.

Ove godine je početak berbe sremuša, budući da se zima odužila i da je vegetacija zakasnila. Početak berbe se poklopio i sa Svetskim Danom planete, tako da je i sam program prilagođen ovom značajnom datumu u stalnoj borbi za zdraviju životnu sredinu.

Planirano je da bude prikazana izložba fotografija sa ranije priređenih konkursa „Najbolja fotografija valjevskih planina“ i „Zeleni zavičaj“ kao i deo izložbe dečijih radova sa konkursa „Bio je otpad a sad je figura“. Želja je da se osnaži ekološka svest o značaju očuvanja prirode valjevskih planina, kao i odgovoran odnos prema otpadu.

Poseban deo programa baziran je na takmičenju u spremanju jela, a sremuš je jedan od bitnijih sastojaka. Za pobednike su predviđene vredne nagrade.

U muzičkom delu učesvovaće i muška pevačka grupa iz zaseoka Delići sa Povlena.

Organizatori manifestacije „Dana sremuša 23 – Uberi zdravlje“ su Udruženje za razvoj turizma i zaštitu prirode Taorska vrela, Udruženje za negovanje kulture i tradicije valjevskog ktraja, Turistička organizacija Valjevo i Klub Ars Nova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X