април 20, 2024
Valjevo

Postavljen kamen temeljac za retail park „NOVA“- Ub nova šoping destinacija

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Promo

Postavljan je kamen temeljac za novi retail park u opštini Ub, koji će nositi naziv Nova Retail Park Ub. Ovaj maloprodajni objekat će se prostirati na ukupnoj površini od 12.350 kvadratnih metara, od kojih će 11.500m2 biti namenjeno za izdavanje.

Park će se nalaziti nedaleko od auto-puta „Miloš Veliki“, oko 2km od samog centra Uba, na magistralnoj saobraćajnici koja spaja okolna mesta sa oko 70.000 stanovnika sa auto-putem i dalje sa Beogradom i Čačkom. Uz dobar miks zakupaca iz različitih kategorija u 25 lokala, uključujući supermarket, sportske brendove, obuću, lepotu i zdravlje, dečiju modu, igračke, igraonicu, restoran i servisne delatnosti, kao i veliki broj internacionalnih i domaćih modnih brendova, opština Ub će dobiti svoju šoping destinaciju, ali i mesto zaposlenja za preko 200 svojih stanovnika.

 Promo

Parking sa 215 mesta će biti obezbeđen za sve posetioce ispred objekta, a za ostale koji odluče da provedu svoje slobodno vreme u okviru retail parka, biće obezbeđena i nova gradska linija autobusa direktno do centra Uba.

Investitor projekta je kompanija Go Shop, koja u planu ima razvoj većeg broja retail parkova u nekoliko gradova Srbije, uključujući Ub, Kulu i Rumu u ovom momentu, a u planu je još nekoliko gradova.

Objekat će u potpunosti biti usklađen sa Zelenom agendom Vlade Srbije i jedan od prvih energetski samoodržavih parkova u državi, pošto je predviđena i izgradnja solarne elektrane snage jednog megavata, a na kompleksu će biti postavljeni i specijalni punjači za električne automobile.

Očekivani završetak radova je u septembru ili oktobru, kada je planirano i otvaranje tržnog centra u Stublenici, pod čijim će krovom posao naći između 200 i 250 radnika sa teritorije ubske i okolnih opština. Vrednost projekta procenjena je na 9,5 miliona evra

Izražavajući zahvalnost zbog ove investicije, predsednik opštine Ub Darko Glišić je naglasio da je posebno značajno to što će ona doneti značajan broj novih radnih mesta.

Foto: Printscreen/Printscreen

Ako imamo ljude koji su spremni da kod nas ulože blizu deset miliona evra, to znači da su prepoznali perspektivu naše opštine i da se naše ekonomske prilike razvijaju u dobrom smeru. Ono što je takođe važno jeste da se park gradi blizu Uba, tako da naši građani za dobar šoping neće više morati da idu u Beograd, Šabac ili Valjevo, već će poznate trgovačke brendove moći da nađu na samo par kilometara od svojih kuća – rekao Glišić uz napomenu da je projekat ritejl parka „NOVA“ u Stublenici rezultat napora i priprema, koji su trajali poslednjih godinu dana.

Ovaj maloprodajni objekat će se prostirati na ukupnoj površini od 12.350 kvadratnih metara, od kojih će 11.500m2 biti namenjeno za izdavanje.

Investitor projekta je kompanija Go Shop, koja u planu ima razvoj većeg broja retail parkova u nekoliko gradova Srbije, uključujući Ub, Kulu i Rumu u ovom momentu, a u planu je još nekoliko gradova.

Promo

„Verujemo da svaki manji grad u Srbiji zaslužuje da ima ovakav format u svojoj ponudi, kao što je već trend svuda u okruženju, stoga smo i pokrenuli ovaj projekat i uz pomoć lokalnih samouprava i partnera, sproveli smo detaljno istraživanje tržišta i došli do pozicija i lokacija koje smatramo da su idealne za nove šoping destinacije“, izjavio je direktor kompanije Marko Grujičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X