април 18, 2024
Valjevo

Danas pomen stradalim učenicima u valjevskom Hramu Vaskrsenja Hristovog

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski G. Isihije  će danas 5. maja 2023. godine, sa početkom u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog služiti pomen stradalim učenicima i čuvaru Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

“Kao duhovni otac i molitveni predvodnik služitelja oltara Božjeg i vernog naroda Eparhije valjevske, iskreno saosećamo sa braćom i sestrama, koji su izgubili članove porodica u, na našim prostorima, nezapamćenoj tragediji koja se juče dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Usrdno se molimo da Vaskrsli Gospod duše stradalih nastani u Carstvu u kome nema bola i uzdisaja, povređenima podari isceljenje, a unesrećenim porodicama utehu i snagu da uspomenu na bližnje čuvaju kao svetinju.

Prvog dana nacionalne žalosti, u petak 5. maja 2023., sa početkom u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu služićemo pomen stradalim učenicima i čuvaru škole. Kako je reč o tragediji koja nas je sve duboko potresla, pozivamo verni narod u bogomčuvanoj Eparhiji valjevskoj da dođe u Saborni hram i zajedno sa nama prinese molitve za nevino postradale, kao i da se zločin nalik ovome nikada nigde ne ponovi”, navodi se u pozivu upćenom gradjanima Valjeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X