март 28, 2024
Valjevo

Valjevski pokret otpora: Ko garantuje bezbednost gradjana 26. maja?

Podelite post:

 

 

 

 

Valjevski pokret otpora izdao je saopštenje za javnost u kom postavlja pitanja vezana za bezbednost učesnika skupa 26.maja u Beogradu. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Svima nam je poznato da je u našem gradu u toku neviđena hajka na zaposlene u državnim ustanovama, gradskoj upravi i javnim preduzećima koji su izloženi do sada nezabeleženim pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi se ispunile kvote “putnika“ na miting u organizaciji Srpske napredne stranke najavljen za 26.maj 2023. godine u Beogradu.

Poznate su nam i kvote koje je svaka od javnih ustanova i preduzeća u obavezi da ispuni, poznata nam je i visina dnevnica kao i svi ostali detalji u vezi te sramne “ekskurzije“ u režiji vladajućeg režima, koja će biti plaćena iz džepova građana Valjeva. Znamo i da građani Valjeva i pored svih pritisaka masovno odbijaju da budu učesnici u tom ludilu.

Tokom ovih dana javno su se oglašavale “perjanice“ vladajuće stranke u našem gradu, počev od gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, koji je i predsednik GrO SNS Valjevo, potpredsednika GrO i članova Gradskog veća, pa sve do direktora javnih preduzeća, koji su javno “pozivali“ građane Valjeva da u petak krenu za Beograd kako bi tamo izrazili zahvalnost njihovom vođi. Stotinu puta viđen scenario petparačkih scenarista!

Ipak, razlog za naše javno obraćanje su zabrinjavajuće informacije koje su doprle i do nas – da je pakleni plan vrha vladajuće stranke da se na mitingu koji oni organizuju u petak u Beogradu svesno izazovu incidenti praćeni nasiljem, koje će biti primenjeno protiv građana koje su tu na silu doveli da “kliču“ njihovom vođi, a za koje incidente će njihova propagandna mašinerija optužiti mirne građane, koji već danima u tišini i savršenom redu izlaze na ulice i trgove naših gradova zahtevajući Srbiju bez nasilja, nasilja koje se otelo kontroli i koje više ne preza od bilo čega uzimajući danak i u onome što nam je najsvetije a to su životi naše dece!

Da se više ne igramo skrivalica, građane Valjeva ne ucenjuju niti im prete ni Aleksandar Vučić, ni Branko Malović, ni Darko Glišić, koji godinama sa bezbedne udaljenosti upravljaju našim životima preko njihovih “uzdanica“ iz našeg grada. I baš te njihove “uzdanice“ imaju ulogu istinskih goniča robova, koji šikaniraju građane Valjeva da bi se dodvorili njihovim gazdama i sačuvali svoje pozicije. Oni žive među nama, imaju svoja imena i prezimena i oni su glavne poluge mašinerije zla!

Zbog svega iznetog javno postavljamo pitanje gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću, a koji je istovremeno i prvi čovek Srpske napredne stranke u Valjevu:

Da li Vi lično, ali i svi ostali članovi GrO SNS Valjevo, vašim imenima i prezimenima, lično garantujete bezbednost građana Valjeva koje ćete povesti na miting koji je najavljen za 26. maj u Beogradu?

Odgovorite jasno i glasno, ne krijte se više iza nemuštih saopštenja koja vam šalju iz centrale stranke, ne pokušavajte da spinujete glumeći da vas neko ugrožava, jer vi ste oni koji prave spiskove ljudi, vi ste oni koji im prete i ucenjuju ih i vi ćete biti oni koji ćete ih “sprovesti“ u Beograd toga dana!

 VALjEVSKI POKRET OTPORA“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X