април 23, 2024
Valjevo

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić: Veliko ineresovanje penzionera za banje – više od 50 odsto

Podelite post:

 

 

Minutom ćutanja za sve stradale u nemilim događajima u Beogradu, Mladenovcu i Smederevu počela je prva sednica Izvršnog odbora Saveza penzionera Srbije kojom je predsedavao stari – novi predsednik prof.dr Andreja Savić.

Na sednici je konstituisan Izvršni odbor Saveza i definisan Кolegijum predsednika Saveza kao oblika rada.

Sednci su prisustovali: zamenik predsednika Saveza Dragan Marković – Markoni, potpredsednici Mirjana Treskanica i Jovan Pavlica, kao i Milan Nenadić, predsednik Saveza penzionera Vojvodine i Ružica Belanović, predsednica GOP Beograd.

Najznačanije teme na sastanku su bile položaj penzionera, njihov ekonomski status sa težištem na realizaciji kulturnih i sportskih – rekreativnih manifestacija penzionera u 2023. godini u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu RF PIO.

Predsednik Saveza Srbije Andreja Savić je istakao: „Veliko interesovanje penzionera za banje, 84.000 podnetih prijava, to je za 50 odsto više nego prethodne godine“.

Doneta je Odluka da se tehničko – stručna realizacija 16. Olimpijade, sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Srbije poveri Pokretu Trećeg doba Srbije. Na manifestacija će učestovati više od 600 korisnika penzija iz svih krajeva Srbije, uključujući i Кosovo i Metohiju. Manifestacija podstiče koncept aktivnog starenja, međugeneracijsku saradnju, solidarnost i rodnu ravnopravnost, kao i borbu protiv diskriminacije starih.

Izvršni odbor predložio je kandidata za predsednika Pokreta Trećeg doba Srbije Draganu Кalinović, dosadašnjeg direktora RF PIO.

Na sednici je imenovan sekretar Saveza Dragan Petković.

 

Savez penzionera Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X