мај 28, 2024
Valjevo

Gradonačelnik Gojković čestitao polazak u školu đacima prvacima

Podelite post:

 

 

Povodom 1. septembra i početka nove školske godine, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić, posetili su OŠ „Ilija Birčanin“ u Stavama i podelili besplatne udžbenike đacima prvacima.

Đacima prvacima polazak u školu čestitao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Dragi đaci prvaci, dragi učitelji i roditelji,

Čestitam vam polazak u školu i želim da ove školske dane čuvate u najlepšem sećanju. Grad Valjevo je i ove godine u okviru Lokalnog akcionog plana za decu obezbedio besplatne udžbenike za sve đake prvake. Vaše je sada samo da slušate učitelje i da budete dobri drugari. Želim da vam se zahvalim što ste nas ovako lepo ugostili u vašoj školi, da vam poželim puno zdravlja, da budete dobri drugari, još bolji ljudi i još jednom, srećan vam početak školske godine“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Srećan početak nove školske godine đacima prvacima poželela je i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

„Drago mi je što vidim ovu divnu dečicu i nadam se da će ih iz godine u godinu biti više. Mi smo zato i došli ovde, da pokažemo da nam je svima stalo i gradu Valjevu i Školskoj upravi, svima nama koji se bavimo prosvetom, da nam bude dece što više, da nam deca budu na sigurnom, u bezbednom okruženju, a na svima nama je da mi učinimo sve što je u našoj moći profesionalno, a i ljudski, da se deca osećaju najbezbednije moguće u školskom okruženju. Ova škola ima dobre učitelje, dobre nastavnike, ljude koji su posvećeni svom poslu i verujem da će se dobro baviti svima i da će svako dete imati potpuno jednake šanse. Dakle i ona deca koja imaju posebne potrebe i ona će imati svu moguću podršku, kao i sva druga deca. Ministarstvo je podržalo kompaniju „Bambi“ za plazma paketiće, Grad je obezbedio udžbenike, a naravno da će ulaganja biti i više, a na nama je da sprovedemo sve smernice koje je Ministarstvo propisalo vezano za organizaciju i realizaciju obrazovno – vaspitnog rada, a pre svega se odnosi na to da nam sva deca budu maksimalno bezbedna u školama. Svi naši podaci i govore da sve valjevske škole su bezbedne, da je okruženje bezbedno, ali ćemo se svi potruditi da tako i ostane. Želim ovoj divnoj dečici i vama roditeljima da zapamtite ovaj dan i da im bude uspešno školovanje“, kazala je Jocić.

Osnovna škola „Ilija Birčanin“ u Stavama ove godine ima ukupno upisana 24 đaka prvaka, od čega je 17 u Stavama, pet u Pričeviću, po jedno u Vragočanici i Tupancima, dok ukupno upisanih učenika u ovoj školi ima 117.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X