мај 28, 2024
Valjevo

Lepota plesne umetnosti

Podelite post:

 

Deveti festival plesa Igraj , igraj Valjevo 2023. je u subotu, 28.10. 2023. u Sportskoj hali Student u Valjevu od 11,30 do 17.00 sati. Organizator je Studio M a pokrovitelj je Grad Valjevo. Ulaz je slobodan. Ovo je prilika da uživamo u scenskim i modernim plesovima.

Na festivalu će učestvovati 490 plesača koji će predstaviti 47. koreografija iz jedanaest plesni škola iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Obrenovca, Lazarevca, Lajkovca, Uba, S Palanke i Valjeva.

Pošto je tek počela nova plesna sezona u septembru, ovo je prilika da uz iskusne plesače nastupe i mnogi plesači po prvi put. Iz valjevskog Studija M po prvi put će nastupiti 20 balerina, koje su od septembra ove godine u školici modernog baleta.

Zbog rekonstrukcije Centra za kulturu Valjevo, Studio M se odlučio da u Hali sportova Student, ugosti plesače iz nekoliko gradova iz Srbije.

Ovaj festival je revijalnog karaktera i nema takmičarski karakter, pa je ovo prilika da se plesači predstave koreografijama njihovih koreografa, da bez tenzija za plasmanom, uživaju svi u lepoti plesne umetnosti. Biće ovo prilika da u Valjevu vidimo mnoge uspešne plesače, ali mnogima će ovo biti i prvi javni nastup i prva medalja i diploma. Posebno je zadovoljstvo što će prve nastupiti veoma uspešne na svetskim i evropskim takmičenjima, balerine VIVA DANCE ACADEMY iz Novog Sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X