мај 30, 2024
Valjevo

Valjevu 7,5 miliona od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za dečje igralište

Podelite post:

 

Na radost naših najmlađih sugrađana, gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković je sa prof. dr Darijom Kisić potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta za decu u Parku Pećina, čime će mališani dobiti nov prostor za igru i razonodu.

Grad Valjevo je dobio od pomenutog Ministarstva 7,5 miliona dinara za projekat „Izgradnja multifunkcionalnog dečjeg igrališta u Parku Pećina“.

Realizacijom ovog projekta, planirano je postavljenje modernog i dizajniranog multifunkcionalnog igrališta, koje je pre svega izdržljivo i sigurno, sastavljeno od raznih zabavnih elemenata. Oprema igrališta stvara prirodno okruženje koje podstiče decu da se upoznaju sa prirodnim materijalima i strukturama. Shodno tome, Grad je odlučio da postavi moderno i bezbedno igralište, kako bi najmlađi i njihovi roditelji, više vremena provodili napolju i u igri. Deca će na taj način biti u prilici da organizovano provode slobodno vreme u bezbednim uslovima. Tako se podstiču interakcija, međusobno razumevanje, prijateljstva i istinski osećaj zajednice. Rekreacija i igra su aktivnosti koje podstiču socijalnu inkluziju i dobrobit svih osoba na dva načina – tako što menjaju način na koji ljudi misle i kako se osećaju, kao i kako doživljavaju sebe. Sinergijski uticaj zajednice i pojedinca na igru i rekreaciju pomaže da se smanji izolovanost dece i da se dete i porodica potpunije integrišu u život zajednice.

Briga o najmlađim sugrađanima je važan korak za budućnost lokalne zajednice, a u fokusu gradskog rukovodstva će kao i do sada ostati deca i njihove potrebe, sve sa ciljem kontinuiranog ulaganja u njihov razvoj i aktivnosti koje mogu mališanima da obezbede bolje i lepše mesto za odrastanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X