јул 16, 2024
Valjevo

Vučić pozvao Grčku da bude uzdržana tokom glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Podelite post:

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Grčku da u četvrtak bude uzdržana na glasanju o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija.

„Verujem u mnoge druge da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, znam da ne mogu da budu protiv“, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Predsednik Aleksandar Vučić veruje da Grčka možda ipak neće glasati za rezoluciju.

„Radili smo naporno i imamo mnogo prijatelja. Mnogima je teško i mnogi su pod velikim pritiskom. Pojavile su se vesti kao da je sigurno da će Grci da glasaju za rezoluciju. Ja ne verujem u to, ja verujem u naše grčke prijatelje verujem u našu grčku braću i verujem u mnoge druge da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, znam da ne mogu da budu protiv“, naveo je Vučić u videu objavljenom na Instagramu i dodao:

„Hvala svima u našoj zemlji, u našoj Srbiji. Pozivam sve naše prijatelje da podignu glas u zaštitu malih slobodarskih naroda koji nemaju veću zaštitu od Generalne skupštine UN. Hvala svim građanima Srbije na ogromnoj podršci, i kao što rekoh nema nazad, iza nas je samo Srbija. Tako da – pobediće Srbija!“

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X