јун 23, 2024
Valjevo

Svečano otvaren vrtić „Bambi“

Podelite post:

 

Brigadni general Kris A. Mekini i otpravnik poslova Ambasade SAD Džon Ginkel boravili su u Valjevu, povodom svečanog otvaranja vrtića „Bambi“, čija je dogradnja završena uz pomoć vojske SAD.
Prisutne je najpre pozdravio direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Milan Radović.

„Zadovoljstvo mi je i čast da vas pozdravim u ime dece i zaposlenih u PU „Milica Nožica“ i u svoje lično ime. Posebno sam zahvalan Kancelariji za odbranu SAD, koji su izdvojili sredstva za dogradnju vrtića „Bambi“. Ponosni smo jer smo u rekordnom roku uspeli da opremimo ovaj vrtić. Hvala još jednom našim dragim donatorima i prijateljima. Valjevo ide dobrim putem – tri nova vrtića i rekordan broj upisane dece, što je do sada bio veliki problem“, poručio je Radović.

Brigadni general Kris A. Mekini, poručio je da je u rekonstrukciju vrtića „Bambi“ uloženo ukupno 1,1 milion američkih dolara, što predstavlja najveći takav projekat u Srbiji do sada i značajno ulaganje koje će deci Valjeva omogućiti ključan početak obrazovanja, a roditeljima obezbediti bolje uslove za rad.

„Stvorili smo sjajne mogućnosti, imamo dodatni prostor za 220 mališana, 1.200 kvadratnih metara novog prostora, sigurnog i bezbednog okruženja u kome će deca moći da se druže, uče i postanu budući lideri Srbije. Bila nam je velika čast da smo mogli da pomognemo u ovom projektu, kao jedna od najvažnijih i najlepših humanitarnih vidova pomoći i doprinosa američke vlade. Značaj ovog projekta je to što na ovaj način pomažemo da zajednica raste, ovo je od velikog značaja za roditelje koji će sada biti bezbrižni jer će moći oboje da rade, ostavljajući svoju decu u bezbednom i sigurnom okruženju“, poručio je Mekini.

Program humanitarne podrške je usmeren na unapređenje osnovnih usluga, uključujucći ulaganja u obrazovanje u ranom periodu detinjstva i zdravstvene usluge usmerene na spasavanje života. Ulaganjem u američko-srpsko partnerstvo, ovaj program je od 2008. godine obezbedio više od 18 miliona dolara za različite projekte koji su spasli živote i pomogli da se najmlađi građani Srbije pripreme da ostvare svoj potpuni potencijal kao angažovani i produktivni građani.

Pored novootvorenih vrtića „Mali princ“ i „Palčica“, vrtić „Bambi“ će biti kapaciteta do 220 mesta, čime Valjevo u potpunosti rešava problem liste čekanja za upis valjevskih mališana u obdanište.

Foto: valjevo.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X