јул 16, 2024
Valjevo

Ministarka Slavica Đukić Dejanović posetila je danas Prvu osnovnu školu

Podelite post:

 

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić Dejanović posetila je danas Prvu osnovnu školu, gde je razgovarala sa učenicima koji su završili osmi razred, a polažu test iz matematike u okviru završnog ispita.

Učenike koji danas polažu test iz matematike pored ministarke Đukić Dejanović posetili su i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

„Ministarka Slavica Đukić Dejanović je došla da našim učenicima koji polažu matematiku poželi puno sreće i da im da neke sugestije. Završni ispit u našoj školi polaže 129 učenika. Svi učenici su nam juče izašli na srpski jezik su zadovoljni kako su uradili test. Nadam se da će tako biti i danas po završetku matematike. Ovo nam je izuzetna generacija, imamo 73 odlična učenika od 129 i upravo zbog toga nam je drago što je ministarka izabrala našu školu“, kazala je Mileva Mojić, direktorka Prve osnovne škole.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović poželela je danas svim učenicima koji polažu završni ispit puno uspeha i dobre rezultate.

„Htela bih pre svega da vam se zahvalim što pratite ovu trenutno najznačajniju aktivnost u Srbiji – polaganje male mature za 67.430 onih koji su stekli uslove i polažu danas matematiku, sutra će izabrani predmet. Nadam se da će i današnji dan proteći bez ikakvih poteškoća i bez ikakvih problema u proceduri sprovođenja ispita. Došla sam u ovu školu zbog toga što su prethodnih godina, rezultati male mature bili iznad proseka Srbije. Sada kada sam razgovarala sa decom o tome kako su juče uradili srpski jezik, najveći broj je odgovorio da je bilo ozbiljno, ali da su uradili jako dobro. Devojčice obično priznaju da imaju malu tremu, čak i danas drugog dana, dečaci tvrde da je nemaju, ali mislim da je svi malo imaju. Značajno je manja danas i sigurna sam da neće uticati na njihova postignuća u izradi zadataka. Bitno je i za roditelje i za sve učenike da znaju da smo svi mi uz njih, da ćemo prvo poštovati njihovo znanje i kada 22. juna budu stigli preliminarni rezultati i 25. budu definitivno objavljeni, verujem da će najveći broj dece koju sam danas videla biti jako srećno i da će uspeti da upišu onu srednju školu koju žele i to sam im i poželela“, poručila je ministarka prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka se zahvalila učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u osnovnim školama, na razumevanju i podršci u ovom važnom procesu.

Završni ispit u Srbiji polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024. godine.

Foto: valjevo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X