јул 16, 2024
Valjevo

Nova pravila u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, kazne 5000,00 dinara

Podelite post:

 

Ako imate bilo koji od ovih problema u zgradi, trebalo bi da znate – za svaki postoji kazna određena Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama. Ako komšije bacaju đubre preko terase, stanari iznad vas „zalivaju“ vašu terasu vodom ili pak vlasnik kućnog ljubimca u zgradi ne čisti za svojim četvoronožnim prijateljem ili dozvoli da laje?

Čak je zabranjeno i tresti stolnjake kroz prozor – što smo svi barem jednom uradili.

U članu 9. ove Odluke navodi se da stanovi moraju biti obeleženi brojevima, a stanar je dužan da brojeve uredno održava. U slučaju da to nije tako, rizikujete kaznu od 5.000 dinara u fiksnom iznosu.

Članom 10. zabranjeno je kroz prozore, vrata, balkone i lođe bacati bilo kakve predmete, kućno smeće, ostatke hrane, prosipati vodu, tresti posteljinu, stolnjake, krpe i druge slične predmete.

Takođe, i nepoštovanje ovog člana, stanare kao fizička lica može koštati 5.000 dinara.

U slučaju da imate stanara koji ne vodi računa kakvu zgradu ostavlja za svojim kućnim ljubimcem, i on prema Odluci možete biti kažnjen sa 5.000 dinara.

Član glasi ovako:

„… dozvoljeno je držati kućne ljubimce (pse, mačke, ukrasne ptice, male glodare, akvarijumske životinje i dr.), ali je stanar dužan da se stara da te životinje ne stvaraju nečistoću u zajedničkim prostorijama, zemljištu za redovnu upotrebu i ne narušavaju mir i tišinu u zgradi“.

Foto: valjevonadlanu.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X