септембар 20, 2024
Valjevo

OGROMNA NAVALA NA ČVRST OGREV! Saznajte da li će se CENE menjati

Podelite post:

Foto: Arhiv

Zbog rata u uKrajini, kupci se sve više okreću čvrstom ogrevu i dok su drva i pelet i dva puta skuplji nego prošle godine, ugalj se prodaje po staroj ceni.

Stovarišta su dobro snabdevena, tako da za kubik drva treba dati od 6.000 do 8.500 dinara, dok tona peleta, domaćeg ili uvoznog košta od 33.000 do gotovo 40.000 dinara.

Vlasnik stovarišta M.S. kaže da se cene nisu menjale u odnosu na prethodnu godinu-dve i kreću se od 8.000 do 15.000 dinara za mrki ugalj, iako ima najava da će biti promenjene za sledeću sezonu.
Prema analizi Šumarskog fakulteta, čak 49 odsto domaćinstava greje se na drva i pelet.

Troškovi proizvodnje su povećani između 55 i 60 procenata u poređenju sa prethodnom godinom i to se odražava i na cene na tržištu.

Cena peleta je sada u martu viša za 90 evra po toni u odnosu na septembar prošle godine, ističu vlasnici stovarišta, i dodaju da nema razloga za paniku kada je u pitanju drvo i pelet, jer je sada ima dovoljno količina ovog ogreva, ali je neizvesno šta će biti sa cenama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427