март 28, 2024
Valjevo

Het – trik za bolje raspoloženje

Podelite post:

Ne dešava se često na fudbalskim terenima da igrač po ulasku u igru u finišu u kratkom vremenskom periodu postigne tri gola. Upravo zbog ove činjenice nema dileme da ljubitelji fudbala koji su subotnje popodne proveli na stadionu “Park Pećina” nisu zažalili. Filipu Rajevcu je to pošlo za nogom najpre u 79. minutu posle asistencije štopera Gentića, a nakon toga i u sudijskoj nadoknadi sa dva izuzetna pogotka, što je donelo i prve bodove i veliku radost Valjevcima.

Ovo je bio sigurno najlepši završetak burne sedmice u taboru Budućnost Krušika, čija je uprava odlučila da poverenje umesto Željka Kovačevića ukaže Đorđu Laziću, bivšem fudbaleru sa zavidnom karijerom. Nije se zaustavljao nekadašnji igrač lučanske Mladosti, Partizana i Metalurga iz Donjecka pored klupe svih 90 minuta, ali je na kraju mogao da predahne iako je uz osmeh priznao da je izgubio glas.

Njegov napadač omogućio mu je miran san i pobedu na debiju koju će sigurno dugo pamtiti, pa je priča sa Rajevcem krenula upravo od ključnih detalja meča protiv Mladog radnika. Prvi put u karijeri je sa klupe stigao do “het trika”, dodavši da je znao da postigne gol odluke, ali nikada tri za samo 15.minuta.

– Dosta smo agresivnije ušli u utakmicu nego prethodne dve, shvatili smo naravno i Rađevac i Budućnost iz Arilja ozbiljno, međutim mislim da se drugo poluvreme protiv ekipe iz Krupnja osetilo i u narednom meču, gde smo bili katastrofalni. Izašli smo disciplinovano, ali osim prilike za mladog Jankovića nismo imali previše izglednih šansi u prvih 45 minuta. Sa klupe se taj detalj znatno drugačije činio, mi smo mislili da je u mrtvom uglu, međutim sigurno je mogao i bolje u toj situaciji. Pokušali su u nastavku desetak minuta i da izađu napred, ali verujem da je u finišu bilo uživanje gledati meč i sa tribina – poručio je napadač sa zavidnom karijerom u našoj zemlji i inostranstvu.

Drugi gol Rajevca sigurno je bio najlepši potez susreta. Valjevac priznaje da je i u Uzbekistanu bilo pogodaka za televizijske špice, ali su mu ova tri među najdržim u karijeri zbog momenta u kojem su došli po povratku u rodni grad.

– Bio je zaista veliki pritisak i osetilo se koliko je pobeda značajna svim saigračima i novom treneru Laziću. Naši planovi su bili potpuno drugačiji od dva poraza na startu, međutim mislim da smo pokazali karakter i da će u narednim kolima to izgledati bolje. Nepisano pravilo je da, nakon promene na klupi, u svlačionicu “uđe krv”i ekipa pozitivnije razmišlja. Iskreno, meni je bilo zadovoljstvo što sam sarađivao sa Željkom Kovačevićem, koji je izuzetan trener i čovek, ali ne mogu da se setim kada sam u karijeru izgubio 4:0 na onakav način kao u Arilju. Bez želje, motivacije, praktično nismo imali pokušaj ka golu. Drago mi je sa druge strane zbog Lazića, on je takođe Valjevac i videli ste koliko mu je značajna ova pobeda – dodaje Rajevac.

Prethodnih godina dosta se govori o kvalitetu Srpske lige u kojoj je ekipa Budućnost Krušika, izuzimajući prošlu godinu, redovan član. Mišljenja su različita, a širu sliku sagovornik će sigurno imati kako jesenji deo sezone bude odmicao.

– Igrao sam ligu ranije i ne bih se u potpunosti složio da je bila preterano jača nego danas. Nema ekipe koja ne igra žestoko i disciplinovano, videli ste i Rađevac u prvoj rundi, mislim da je upravo to specifičnost zapadne grupe ovog ranga u odnosu na ostale. Iako rezultat možda tako ne govori svi koji su bili na stadionu u subotu uverili su se da nije bilo lako doći do tri boda. Verujem zaista u ovu sportsku priču, čelne ljude kluba Paunovića i Čočovića koji su selektirali dobru ekipu. Igrači koji su stigli imaju potreban kvalitet i nadam se da će ga pokazati u nastavku sezone. Uglavnom, bilo šta da uradite u prelaznom roku ne postoji garant da ćete doći do zacrtanih ciljeva, što se pokazuje praktično u celom svetu – dodao je najistureniji igrač Budućnost Krušika.

Atmosfera među prijateljima i poznanicima ukazuje da su se Valjevci uželeli kvalitetnog fudbala. Rajevac je ubeđen da bi u slučaju plasmana u Superligu narednih godina i na stadionu “Park Pećina” bilo i nekoliko hiljada ljudi željnih nadmetanja sa najvećim srpskim klubovima. I pored velike ljubavi prema sportu navičaji, kako dodaje, jednostavno žele i kvalitet koji je izostao poslednjih desetak godina.

– Mislim da Valjevo kao grad zaslužuje ekipu u višem rangu, bila to Budućnost Krušik koja ima najveću tradiciju ili bilo koja druga. Taj klub bi trebalo da vuče u isto vreme i druge napred, recimo da Radnički u bliskoj budućnosti uđe u Srpsku ligu pa mu se pomogne sa starijim igračima, koji ne mogu da odgovore zahtevima Prve lige ili mlađim, koji će tako sticati dragoceno iskustvo. To bi bila prava stvar za omladince iz našeg grada, imamo primer recimo Javora iz Ivanjice čiji se dečaci brzo naviknu na profesionalnost, treninge i zahteve koji su neophodni u seniorskom uzrastu – završio je fudbaler od kojeg se i u predstojećem periodu očekuje da trese protivničke mreže.

Naredni rival Valjevcima ovog vikenda je ekipa Mačve iz Bogatića. Sudeći po rečima Rajevca nema euforije, iako se i u pripremnom periodu na stadionu “Krušik” videla razlika u kvalitetu, svestan je da su prvenstvene utakmice nešto sasvim drugo. Pozitivan ishod doneo bi mnogo, bored bodovnog salda i pravu atmosferu pred derbi sa čačanskim Borcem na stadionu “Park Pećina”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X