март 28, 2024
Valjevo

Novi v.d direktor „ZC Valjevo“ i „OB Valjevo“ dr. Marija Krstivojević Mirković – dr Jasmina Jevtić v.d.“Dom zdravlja Valjevo“

Podelite post:

Foto: Opšta bolnica Valjevo

Ministarstvo zdravlja donelo je rešenje o imenovanju za novog v.d. direktora „Zdravstvenog centra Valjevo“ i v.d. direktora „Opšte bolnice  Valjevo“, dr Mariju Krstivojević Mirković, specijalistu kardiologije.

Za v.d. zamenika direktora imenovan je Vladimir Pantelić, hirurg .

Dok je za v.d. direktora“Dom zdravlja Valjevo“ imenovana dr Jasmina Jevtić, po donetom rešenju Ministarstva zdravlja, zvanično saznaje „Valjevo na dlanu“.

Do kadrovskih promena došlo dolaskom ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, koja nije zadovoljna radom dosadašnjeg rukovodstva, gde je usledila i brza smena u ovim ustanovama.

Foto: valjevonadlanu.rs – dr. Marija Krstivojević Mirković

Dr. Marija Krstivojević Mirković rođena je 18. 07. 1965 godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završila je u Valjevu. Medicinski fakultet završila je u Beogradu, 1990 godine .

Zaposlena je od 1990 dodine u Z.C.Valjevo na internom odeljenju na odseku kardiologije i koronarne jedinice.

Specijalizaciju iz interne medicine završila je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, 1997. godine, odličnom ocenom.

Magistarske poslediplomske studije iz kardiologije upisala 1.10.1995 godine, usmeni magistarski ispit položila 27.2.1998. godine sa odličnom ocenom.

Magistarski rad pod nazivom:” Uporedna studija ishemijske bolesti srca kod bolesnika sa insulin zavisnim i insulin nezavisnim dijabetesom pomoću testa opterećenja” odbranila je 2000. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Užu specijalizaciju iz kardiologije je položila 21.11.2002 godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa odličnom ocenom.

Rad uže specijalizacije pod nazivom: “Uticaj drugih faktora rizika na lokalizaciju akutnog infarkta miokarda kod dijabetičnih pacijenata”odbranila je 2003. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Završila je bazični kurs iz Eho kardiografije 1996 godine na Institutu za Kardiovaskularne Bolesti Dedinje.

Završila je školu iz EHO kardiografije -Viši kurs stres ehokardiografije 2011. godine, na Institutu za Kardiovaskularne bolesti Dedinje Beograd .

Završila je, Doktorske studije na Medicinskom Fakultetu u Beogradu. Funkciju šefa Koronarne jedinice obavljala od 2010 godine, a funkciju načelnika Službe za unutrašnje bolesti OB Valjevo od decembra 2013. godine.

Autor je i koautor brojnih radova u domaćim časopisima .

Podsetimo, da je dosadašnja v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo dr Branka Antić, imenovana u julu 2021. prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Doma zdravlja u Valjevu, gde je tadašnji, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar naglasio da je zadovoljan radom Doma zdravlja za vreme epidemije koronavirusa i imenovao je za v.d. direktora OB Valjevo. Jedan od razloga za smenu tadašnjeg, direktora bolnice dr Zorana Đurića, kako je tada rekao ministar Lončar,  je „kašnjenje sa početkom rekonstrukcije Opšte bolnice Valjevo za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije“, koji nije ni do današnjeg dana započet.

Međutim, rezultati rada novog rukovodstva Opšte bolnice na čelu sa dr Brankom Antić, kada je u pitanju rekonstrukcija, nisu zdovoljavajući, još uvek nije urađen ni projekat za rekonstrukciju „OB Valjevo“.

Povodom postavljenja na novu funkciju dr Branka Antić je rekla za „Valjevonadlanu.rs“, da će, najpre, napraviti novi tim sa kojim će moći da se nosi sa svim izazovima koji stoje pred njom.

„Nastavićemo sa reorganizacijom „Zdravstvenog centra“ sa ciljem što veće efikasnosti rada i uštede. Ulazimo i u veliki posao rekonstrukcije zgrade Opšte bolnice za koju su izdvojena sredstva. Pred nama su i dalje izazovi i moguća iznenađenja kada su u pitanju novi sojevi koronavirusa i širenje infekcije“, rekla je dr Antić i pored smene najužeg rukovodstva Opšte bolnice, najavila i smenu načelnika pojedinih odeljenja bolnice za koje proceni da nisu uspešno obavljali svoj posao.

Tako se v.d. direktora valjevske bolnice dr Branka Antić našla, u prvim redovima smenjenih na čelu zdravstvenih ustanova u Srbiji na spisku nove ministarke zdravlja Danice Grujičić, koja kaže da neće biti neko ko će ulepšavati stvari, ali ni neko ko stalno priča da ništa ne valja. Što nije dobro moramo menjati. Jako je važno da se nastavi zapošljavanje mladih lekara i dobrih studenata, da oni ostanu u Srbiji. Moramo završiti i sve projekte koji su započeti, navodi ministarka Grijičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X