април 20, 2024
Valjevo

Odbojkašice Železničara neumoljive protiv osvajača Kupa Srbije

Podelite post:

 

 

 

U derbiju 19. kola odbojkaške Superlige Srbije za žene, u skoro ispunjenoj Sportskoj hali Lajkovac, Železničar je savladao komšijski Ub, aktuelnog osvajača Kupa Srbije. Posle puna dva sata velike borbe, preokreta i drame Želja je slavio sa 3:1 (23:25, 27:25, 25:18 i 33:31). Šesnaestom uzastopnom pobedom sastav Branka Kovačevića je zadržao lidersku poziciju, sa izglednim šansama da je zadrži do početka plej-ofa.

Posebno dramatično bilo je u četvrtom setu, koji je igran čak do 33 poena. Domaće odbojkašice su u finišu seta izgubile konstatnu prednost od tri-četiri poena, zatim ekipa Uba nije iskoristila šest set lopti, da bi Železničar osvojio svoju treću set-meč loptu.

Najefikasniji pojedinac derbija bila je primač Vanja Ivanović sa 28 poena, što je njen rekord ove sezone, Veltman je osvojila 16, Uzelac 15, Stanojević i Rozales po 12 i sjajni dizač Ana Antonijević 5. U ekipi Uba najbolji poenteri bili su Čelić sa 19 i Erić sa 14.

Ostali rezultati 19. kola: Crvena zvezda – Novi Sad 3:0, Spartak – TENT 3:2, Srem – AS Batajnica 3.0, Jedinstvo – Partizan Efbet 3:0,Omladinac – Inđija 0:3.

Železničar je prvi sa 18 pobeda i 52 boda, Jedinstvo ima pobedu manje i 49 bodova. Crvena zvezda je treća sa 15, Ub četvrti sa 14, TENT je ostao na 11, a šestoplasirani Spartak došao do 10 pobeda.

U sledećem kolu Železničar gostuje u Obrenovcu, a imajući u vidu nešto lošije rezultate TENT-a u poslednje vreme lajkovački tim je favorit. Do kraja prvenstva Želja dočekuje Batajnicu i gostuje Partizanu.

Foto: OK Železničar

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X