март 28, 2024
Valjevo

Poziv majkama da preuzmu svoje ponosne kartice

Podelite post:

 

 

 

Ponosne kartice za majke sa troje i više dece „Tri plus“, koje je Grad Valjevo u saradnji sa „Pokretom za decu tri plus“ iz Čačka obezbedio svojim sugrađankama i ove godine čekaju svoje vlasnike.

Pravo na ponosne kartice u 2023. godini ostvarilo je 590 majki, koje već od sutra, 15. marta 2023. godine, svakog radnog dana od 8 – 15 časova u prizemlju Gradske uprave Valjevo na šalteru broj 12, mogu preuzeti svoje kartice.
Takođe, majke koje tokom ove godine rode treće ili više dece, mogu se prijaviti za ovu karticu podnošenjem zahteva u Gradskoj upravi.

Podela kartica je krenula početkom juna prošle godine, kada ih je preuzelo oko 400 majki sa troje i više dece. Ova kartica omogućava ostvarivanje brojnih pogodnosti, poput popusta od 10 do 50% kod brojnih pravnih subjekata ne samo u Valjevu, već širom Srbije.

„Grad Valjevo čini sve kako bi majke u ovom gradu bile ponosne. Majke uz kartice dobijaju katalog u kome se nalaze svi poslovni subjekti u gradu, u kojima mogu ostvariti određene popuste. Pored ovih popusta, majke sa troje i više dece sada imaju i pravo na besplatne sate parkinga. Ima još mnogo ideja i radimo na tome da porodice sa troje i više dece imaju još dosta pogodnosti. Sledeća aktivnost jeste umanjenje računa za komunalije i režije i trudićemo se da tu ideju u što kraćem roku realizujemo i na taj način olakšamao porodicama sa troje i više dece“, poručio je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Grad Valjevo će preko JKP „Vidrak“ majkama sa troje i više dece od 1. aprila omogućiti i 15 sati besplatnog parkinga, što je takođe urađeno u saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“ iz Čačka.

Sve majke koje imaju ponosne kartice, a koje su se registrovale na mobilnu aplikaciju „Tri plus“, mogu od danas preuzeti i nalepnice za besplatne parking sate, u Službi parking kontrole JKP „Vidrak“. Predviđeno je da nalepnice budu istaknute sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, kako bi korisnici ove usluge bili prepoznatljivi na parkiralištu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X