април 20, 2024
Valjevo

Izložba cveća i sadnog materijala od 21. do 23. aprila u Valjevu

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline“, a uz podršku grada Valjeva, održaće se od 21. do 23. aprila 2023. godine u parku na Jadru.

Direktor „Agrorazvoja“ Goran Marjanović je naglasio da preduzeće pored aktivnosti vezanih za poslove poljoprivrede i podsticaja poljoprivrednih proizvođača i organizovanja promotivnih aktivnosti, ove godine širi svoju lepezu aktivnosti i da će posle dužeg vremenskog perioda organizovati izložbu cveća i sadnog materijala.

Dragutin Kuzmanović, pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva je naglasio da će Grad i gradsko rukovodstvo uvek podržati ovakve ideje i pozvao sve sugrađane da prisustvuju izložbi.

„Zadovoljstvo mi je što su Grad Valjevo i preduzeće „Agrorazvoj“, čija je delatnost vezana za organizovanje promotivnih manifestacija i sajmova, došli na ideju da se obnovi ova manifestacija, tačnije izložba sadnog materijala i cveća. Vidimo stvarno da je velika zainteresovanost i izuzetno mi je drago zbog toga. Grad i gradsko rukovodstvo će uvek takve ideje podržavati, između ostalog, to se vidi i kroz program podsticaja koji se nalazi u okviru svih mera za subvencionisanje poljoprivrede. Ta mera je ove godine oko 4,5 miliona dinara i ona je uvećana. Tako da pored Ovčarske izložbe u Pričeviću, posete Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu i izlaganje sjeničke pramenke, „Agrorazvoj“ ima još jednu manifestaciju, to je ova izložba cveća i sanog materijala. Želim ovom prilikom stvarno da se zahvalim kolegama iz „Agrorazvoja“, koji su preuzeli na sebe odgovornost i organizaciju i žele da tako lepom manifestacijom doprinesu našem Gradu. Pozivam ovom prilikom sve naše sugrađane, komšije i sve zainteresovane ljude da dođu da je posete, jer mislim da će dolazak vredeti. Još jednom, svaka čast na ideji i puna podrška Grada i gradskog rukovodstva“, poručio je Kuzmanović.

Kako je najavljeno, do sada ima 20 prijavljenih rasadničara kako iz Valjeva, tako i iz Šapca, Rače, Kragujevca i Vrnjačke Banje.
„Veoma mi je drago što mogu da najavim da ćemo kroz tri dana manifestacije imati i radionicu za decu i radionicu pravljenja saksija od gline i svako će moći da oproba svoje sposobnosti u tome“, kazala je Snežana Birčanin iz „Agrorazvoja“.

Prema rečima Smiljane Simeunović iz „Agrorazvoja“, u Valjevu je izložba cveća održana davne 1980. godine, a želja „Agrorazvoja“ je upravo promocija rasadničara, ali i užitak za sve ljubitelje cveća i sadnog materijala.

„Naša želja je da ova izložba sadnog materijala i cveća zapravo privuče ljubitelje holtikulture, da ovaj događaj bude jedan lep poziv za sve ljubitelje cveća, prirode i zelenila i da bude mesto inspiracije i ideja za uređenje dvorišta, bašta, balkona i terasa. Sam datum izložbe smo planirali da to bude u vreme kada je idealno za sađenje svih tih cvetnih vrsta i sadnog materijala i plan je da ta tri dana kada se održava izložba, to mesto bude centralno mesto gde će naši sugrađani i posetioci moći da kupe cveće i sadni materija. Izložba je planirana u prodajnoj formi, gde će svi moći da kupe rasad cveća i sadnog materijala. Od rasada cveća ćemo imati rasade jednogodišnjeg, dvogodišnjeg i višegodišnjeg cveća. Imaćemo i žbunaste vrste, kako cvetno – dekorativnih, tako i lisno – dekorativnih, kao i sadnice drvenastih vrsta, četinarskih i listopadnih. Cilj ove izložbe jeste da omogućimo našim proizvođačima da promovišu svoj rad i svoje proizvode. Smatramo da će na ovom sajmu dobiti idealanu priliku da promovišu svoj rad, a ujedno i prodaju svoj rasad cveća i sadnog materijala“, zaključila je Smiljana Simeunović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X