март 29, 2024
Valjevo

Odbijeni svi zahtevi poljoprivrednika

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Arhiv

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je juče sve zahteve poljoprivrednika koje je prošle nedelje uputilo više udruženja stočara i ratara, rekao je danas, posle novog sastanka, predstavnik Inicijative za opstanak poljoprirednika Srbije Đoka Ćurčić.

On je za Betu rekao da su sastanku prisustvovali samo premijerka Brnabić i predsednik Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu Marijan Rističević.

„Brnabić je odbacila sve zahteve, rekla je da o njima možemo da razgovaramo tek sledeće godine“, rekao je Ćurčić.

Dodao je da je posle sastanka stigla ponuda savetnika u Ministarstvu poljoprivrede Nenada Dolovca da predstavnici tih uduženja u četvrtak razgovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je taj zahtev odbijen.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije i Uduženja „Naše mleko“, saopštili su  da traže subvencije po hektaru od 300 evra, garantovanu cenu mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), cenu dizela na koju se neće obračunavati akciza i PDV i subvencije po grlu goveda od 40.000 dinara.

Dogovor je bio, kako je rekao, da se zahtevi analiziraju i danas saopšte rezultati i odgovor da li se prihvataju.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, kako je rekao Ćurčić, danas će se sa mehanizacijom okupiti pre podne ispred zgrade Sajma u Novom Sadu, a danas će se dogovoriti, kada prenesu informaciju o rezultatima razgovora, gde će početi blokade u drugim gradovima.

On je rekao da ukoliko predstavnici Vlade Srbije do četvrtka ove nedelje ne ispune zahteve da će mehanizacijom krenuti za Beograd. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X