Nova kantina značajno unapređuje radne uslove i osigurava zdravlje i zadovoljstvo zaposlenih
Vodeći računa o svojim zaposlenima i poštujući visoke standarde poslovanja, Gorenje Valjevo otvorilo je novu kantinu za sve svoje zaposlene. Ovaj projekat, za koji je uloženo više od 700.000 evra, ima za cilj poboljšanje uslova rada zaposlenih i stvaranje boljeg radnog okruženja, a realizovan je uz podršku kolega iz Gorenje Gostinstva iz Slovenije. Otvaranjem kantine posao je već dobilo i 30 ugostiteljskih radnika različitih profila.
Kantina je izgrađena u okviru nove fabričke hale Valjevo 3 i opremljena je najsavremenijim kuhinjskim aparatima i uređajima koji ispunjavaju najviše tehnološke standarde i normative u pripremi kvalitetnih, ukusnih i zdravih obroka. Kapacitet kantine omogućava pripremu preko 3.000 obroka dnevno, a posvećeni tim stručnjaka, uključujući kuvare, poslastičare i pomoćno osoblje, trudiće se svakodnevno da zaposleni budu zadovoljni raznovrsnom i kvalitetnom ponudom. Zaposlenima će svakodnevno biti dostupno sedam različitih menija, prilagođenih nutricionističkim i kalorijskim potrebama, kao i lokalnim običajima, zdravstvenim potrebama zaposlenih i savremenim trendovima u ishrani.
Otvaranje kantine je još jedan u nizu primera uspešne saradnje menadžmenta fabrike sa sindikatom. „Ova kantina je rezultat kolektivnog zalaganja za unapređenje radnih uslova, kao i dogovora i saradnja između menadžmenta i sindikata. Izuzetno nam je drago što je naša inicijativa prihvaćena i ostvarena na najbolji mogući način. Ovakva saradnja između poslodavca i sindikata nije tako česta u Srbiji, pa smo izuzetno ponosni na sve što ostvarujemo ovde u Valjevu“, izjavio je Slobodan Stanojlović, predsednik sindikata „Gorenje doo Valjevo“, iz samostalnog sindikata metalaca Srbije.
Kako su bezbednost i kvalitet hrane od najvećeg značaja, kantina Gorenje Valjevo će raditi u skladu sa relevantnim standardima kao što su HAC-CP, ISO14001 i ISO45001, a svi tehnički i higijenski uslovi će biti strogo poštovani, uključujući i adekvatno zbrinjavanje organskog otpada u skladu sa zakonom. Među dobavljačima namirnica nalazi se i značajan broj onih iz Valjeva i okoline. Svi dobavljači prošli su kontrolu kvaliteta, na čemu će se redovno insistirati i u budućnosti.
„Ponosni smo što naša kantina podiže lestvicu kada je reč o organizovanoj ishrani zaposlenih u Srbiji, i radujemo se što ćemo našim kolegama pružiti prijatno mesto za obedovanje, koje će osim kvalitenih obroka omogućiti i stvaranje snažnijih veza u našem kolektivu“, saopštili su ovim povodom iz uprave fabrike Gorenje Valjevo.
U cilju bolje organizacije rada kantine, primeniće se sistem prednarudžbine obroka, a kantina će biti otvorena za sve tri smene. Meniji će biti raznovrsni i prilagođeni godišnjim dobima, uključujući između ostalog i voće, povrće, čajeve i sokove i druge namirnice, a izbor menija je koncipiran tako da se oni neće ponavljati u periodu od mesec dana.