септембар 16, 2024
Valjevo

Ministarstvo prosvete: „Megatrendu“ oduzeta dozvola za rad

Podelite post:

 

Visokoškolskoj ustanovi Univerzitet „Megatrend“, oduzeta je dozvola za rad, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Odluku kojom se obezbeđuje završetak studija studentima, doneće ministar prosvete u roku od 30 dana od prestanka rada tog univerziteta. Dozvola je oduzeta i „Visokoj školi modernog biznisa“, sa sedištem u Beogradu.

Rešenje o oduzimanju dozvole za rad toj visokoškolskoj ustanovi Ministarstvo prosvete je donelo na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju da se odbacuje zahtev tog univerziteta za novu redovnu akreditaciju.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, rešenje je doneto 26. avgusta, na osnovu člana 53. stav 8. Zakona o visokom obrazovanju.

U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, ministar prosvete će na predlog Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje u roku od 30 dana od dana prestanka rada ustanove, doneti akt kojim se obezbeđuje završetak studija studentima te visokoškolske ustanove.

Troškove završetka studija za zatečene studente, u skladu sa uspostavljenim obligacionim odnosima između studenata i navedene visokoškolske ustanove, snosi univerzitet kome je oduzeta dozvola za rad.

Takođe, ta ustanova može podneti zahtev za izdavanje nove dozvole za rad po isteku roka od godinu dana od dana dostavljanja rešenja o oduzimanju dozvole za rad.

Ministarstvo prosvete je oduzelo dozvolu za rad i visokoškolskoj ustanovi – „Visokoj školi modernog biznisa“, sa sedištem u Beogradu.

Foto: Strudent.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427