септембар 16, 2024
Valjevo

U fokusu: Besplatne knjige za sve mioničke prvake

Podelite post:

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je prvake u osnovnim školama u Mionica i Rajkoviću prvog dana nove školske godine i tom prilikom uručio im knjige i školski pribor. Opština Mionica obezbedila je po osmi put zaredom besplatne knjige za 102 mionička prvaka. A ovog septembra prvi razred upisalo je 10 prvaka više nego prošle godine. Za ovaj program lokalna samouprava je budžetom obezbedila oko 1,1 milion dinara.

– Naši vredni prvaci jutros su poranili da pre prvog školskog zvona sednu u svoje đačke klupe, a mi smo ih obradovali knjigama i školskim priborom. Cilj nam je da olakšamo roditeljima, a da našim prvacima na najbolji mogući način čestitamo polazak u školu. Tu smo da brinemo, da budemo podrška i da se borimo da se u našoj mioničkoj porodici živi još bolje. A lepa vest je da ove godine imamo i više prvaka. Septembar je početak za svakog od nas i neka naša septembarska odluka bude da se posvetimo lepim stvarima, da poštujemo jedni druge, a da našim đacima stvaramo svakog dana još bolje okruženje gde će odrastati -rekao je Janković.

1 septembar 2024
U Mionici su kompletno renovirane osnovna i srednja škola, u čiju rekonstrukciju je uloženo 338 miliona dinara. Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, 1,2 miliona za renoviranje četvororazredne škole u Bukovcu, dok je za osnovnu školu u Dučiću izdvojeno 4,4 miliona dinara.

1 septembar 2024 3

 

Mioničkim osnovcima omogućeno je da besplatno borave na bazenima Sportskog centra „Mionica“. U opštinskom Centru za razvoj i obrazovanje dostupni su mnogi sadržaji. Časovi glume, plesa, jezika, programiranja i dr. Sve to besplatno mogu pohađati mionički đaci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427