септембар 19, 2024
Valjevo

Preventivni pregledi opravdali očekivanja

Podelite post:

 

 

U nedelju, 15. septembra, u Zdravstvenom centru Valjevo, obavljani su besplatni preventivni pregledi za građane koji su i ovoga puta ukazali poverenje medicinskim radnicima najveće zdravstvene ustanove u Kolubarskom okrugu i proverili svoje zdravlje u velikom broju. Ove nedelje 335 građana je iskoristilo neki od ponuđenih preventivnih pregleda.

Pošto je akcenat na prevenciji, pregledi su prevashodno namenjeni ljudima koji nemaju zdravstveno osiguranje i onima koji nisu do sada imali priliku da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Osim opštih specijalističkih pregleda koje je obavilo šest timova lekara i medicinskih sestara u Domu zdravlja Valjevo i tako efikasno pregledalo 312 građana, laboratorijske analize su urađene kod 335 građana.

Građanima su ove nedelje na raspolaganju osim preventivnih opštih specijalističkih pregleda i laboratorijskih analiza u organizacionoj jedinici Doma zdravlja Valjevo, na raspolaganju bili u organizacionoj jedinici Opšte bolnice Valjevo sledeći pregledi: ultrazvučni pregled štitaste žlezde i pregled specijaliste endokrinologa i endokrinog hirurga. Ultrazvučni pregled štitaste žlezde su urađeni prema indikacijama kod 295 građana. Specijalista endokrinolog je pregledala 105, a na dalje lečenje i posmatranje kod endokrinog hirurga je upućeno 25 osoba.

Akcenat Ministarstva zdravlja je na prevenciji i ranom otkrivanju oboljenja, a prema najavama u narednim vikendima se mogu očekivati dijagnostički radiološki pregledi skenerom i magnetnom rezonancom, a sve u cilju smanjenja lista čekanja u ustanovama gde postoje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427