септембар 19, 2024
Valjevo

Večeras u Narodnom muzeju otvaranje izložbe “Svetla slobode“

Podelite post:

 

Večeras u 19 časova u Narodnom muzeju je otvaranje izložbe i promocije monografije “Svetla slobode: Oslobođenje Valjeva od 1788. do 1944. godine”, čiji je autor dr Vladimir Krivošejev , muzejski savetnik , istoričar Narodnog muzeja Valjevo.

Svetla slobode donosila su valjevskom kraju mir čije je trajanje zavisilo od opštih istorijskih prilika. U tom smislu, istraživanja donose i neke novine, posebno oko datuma oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu, o čemu će više biti reči na promociji monografije čiji su recenzenti istoričari, naučni eksperti za različite istorijske periode : dr Kosta Nikolić, naučni savetnik iz Instituta za savremenu istoriju, dr Nedeljko Radosavljević, naučni savetnik i dr Milić Milićević, viši naučni saradnik iz Istorijskog instituta, i dr Dalibor Denda, vanredni profesor , viši naučni saradnik iz Instituta za strategijska istraživanja. Na promociji monografije govoriće i dr Nemanja Dević, naučni saradnik iz Instituta za savremenu istoriju.

Foto: Naodni Muzej Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427