септембар 19, 2024
Valjevo

Reagovanje kompanije „Euro Lithium“ povodom konferencije za medije Valjevskog pokreta otpora

Podelite post:

 

Reaktivnu izjavu povodom jučerašnje konferencije za medije Valjevskog pokreta otpora, dostavila nam je „Kompanija Euro Lithium“, koju prenosimo u celini:

„Kompanija Euro Lithium oštro osuđuje bilo kakvo pozivanje na nasilje i sejanje straha među građanima Srbije i Valjeva. Smatramo da širenjem retorike mržnje i pozivanjem vlasnika zemlje, kao i sportskih klubova koji su imali potpisane ugovore sa kompanijom, da ih raskinu do 1. oktobra, ne vodi demokratiji, već pukom zastrašivanju i potpuno neprimerenom izlaganju javnosti građana Valjeva, koji to ni na koji način nisu zaslužili.

S druge strane, javne najave Valjevskog pokret otpor da će se po potrebi i fizički obračunati, ukoliko kompanija Euro Lithium ne napusti grad do 1. novembra su primer zastrašivanja koji je za svaku javnu osudu i kompanija će biti primorana da traži zaštitu od nadležnih organa, prvenstveno od nadležnog Javnog tužilaštva.

Sa tim u vezi, zbog opisanog govora mržnje, kao i zbog širenja niza dezinformacija o navodnim zagađenjima podzemnih voda u selima Popučke i Lukavac, kompanija će biti primorana da u skladu sa zakonima Republike Srbije pokrene krivični postupak protiv čelnika Valjevskog pokreta otpora kako bi se ovakvim i sličnim postupcima što efikasnije stalo na put.“

Foto/Izvor: Euro Lithium Balkan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427