септембар 21, 2024
Valjevo

Želja pobednik Memorijala „Radovan Beli Marković“

Podelite post:

 

U Lajkovcu je održan treći Memorijal „Radovan Beli Marković“, u čast poznatog srpskog književnika, koji je bio  veliki ljubitelj odbojke i počasni predsednik Železničara.

Turnir u Hali sportova Lajkovac otvorio je predsednik opštine Andrija Živković, izrazivši veliko zadovoljstvo što OK Železničar čuva tradiciju održavanja turnira u čast Književnika, što Lajkovac ima priliku da ugosti sjajne ekipe, kao i ljubitelje odbojke i poštovaoce lika i dela Radovana Belog Markovića.

„Književniku je uloga počasnog predsednika Odbojkaškog kluba Železničar iz Lajkovca, kako je govorio, bila najdraža društvena funkcija, na koju je bio posebno ponosan!“

Šampionski pehar pripao je domaćoj ekipi nakon ubedljive pobede u finalu protiv Inđije sa 3:0 (25:15, 25:9, 25:11). Pehar pobedniku uručila je Marijana Milanović, vlasnica autorskih prava dela Belog Markovića, a najboljoj igračici turnira Vanji Ivanović iz Železničara predsednik kluba Živorad Lazarević.

Utakmica za treće mesto između Kleka i Spartaka donela je dosta uzbuđenja, da bi na kraju slavile Zrenjaninke. Milanovićeva je pehar za treće mesto uručila kapitenu Kleka Ani Sajić, a Lazarević pehar za četvrto mesto kapitenu Subotičanki Dragani Koroliji.

Prvog dana turnira ubedljive pobede od 3:0 ostvarili su Železničar protiv Spartaka i Inđija protiv Kleka.

Pred početak nove sezone Želja će odigrati i međunarodni turnir u Mariboru od 23. do 25. septembra, na kojem još učestvuju Absheron VC iz Bakua i domaća OTP banka Branik. U osmini finala Kupa Srbije 25. sastav Ratka Pavličevića dočekuje zrenjaninski Klek, dok Superliga Srbije startuje 4. oktobra.

Agencija Pristup

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427