септембар 30, 2024
Valjevo

Obavljeni preventivni stomatološki pregledi

Podelite post:

.

Zdravlje usta i zuba su u fokusu ovog vikenda pa su i preventivni pregledi skoncentrisani na stomatološke službe Zdravstevnog centra Valjevo. U Službi stomatologije se u nedelju 29.septembra nastavila akcija besplatnih preventivnih pregleda. Tom prilikom 68 građana je iskoristilo priliku da proveri zdravlje usta i zuba. Od tog broja prva pomoć kod dentalgije ukazana je kod 30 pacijenata, urađeno je 17 ekstrakcija stalnih zuba, 16 specijalističkih pregleda protetike, 10 uklanjanja zubnog kamenca, 3 glas jonomer ispuna i jedan veliki kompozitni ispun.Služba stomatologije, Zdravstvenog centra Valjevo, nalazi se u zasebnoj, zgradi u centru grada, pored Hale sportova u Karađorđevoj broj 45, i u toku su radovi na renoviranju ovog objekta, zamena spoljne i unutrašnje stolarije, podnih obloga, krečenje i zamena pod zubom vremena dotrajalih elemenata. U toku narednih nedelja očekuje se završetak ovih radova.

 

U stomatološkim službama u zdravstvenim ustanovama u nedelju su obavljani besplatni stomatoloških pregledi, i to za trudnice, porodilje (do godina dana deteta), stariju populaciju od 65 godina života i decu, odnosno mlade do 18 godina, odnosno studente do 26 godina.Navedenim kategorijama građana obavljani su stomatološki pregledi, a po potrebi i intervencije, odnosno popravka, vađenje ili lečenje zuba. U Službi stomatologije Zdravstvenog centra Valjevo ističu da je sve proteklop u najboljem redu i na dobrobit građana.

Što se tiče populacije dece i trudnica oni su ovoga puta bili u najmanjem broju jer su inače pregledani redovnim sistematskim obuhvatom. Službu stomatologije na čelu sa dr Snežanom Đurić, obišao je v.d. direktora ZC, dr sci. med. Vladimir Pantelićm, sa pomoćnikom za primarnu zdravstvenu zaštitu, dr Jasminom Jevtić, i tom prilikom u razgovoru i sa građanima pohvalili su sedam timova lekara stomatologa i tehničara koji su obavljali preventivne stomatološke preglede u nedelju 29. septembra 2024. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427