октобар 22, 2024
Valjevo

Četvrta redovna sednica Skupštine Privrednog društva „Eko-Tamnava“održana u Koceljevi

Podelite post:

 

Nastavljajući aktivnosti na realizaciji Projekta Regionalne komunalne deponije „Eko-Tamnava“, 27.septembra održana je Četvrta redovna sednica Skupštine Privrednog društva „Eko -Tamnava“d.o.o. Ub. Sednica je održana u Koceljevi . Predsedavao je direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko-Tamnava“d.o.o. Ub Zoran Petrović. Gde je prisustvovao načelnik Kolubarskog Okruga Viktor Mićić  i predstavnici lokalnih samouprava.

Опис није доступан.

Na sednici je usvojen plan poslovanja za 2025. godinu.

Опис није доступан.

Direktor Eko Tamnave Zoran Petrović je rekao: „Ono što je bitno pored ostalih tačaka dnevnog reda, a to je realizacija lokalnih samouprava, to jeste realizacija dinamičkog plana u potpunosti što je predviđeno pre tri, čeriri godine se u potpunosti i ostvarilo,aostali su samo delovi tehničke dokumentacije za sanaciju postojećih lokalnih deponija, ili metlišta kako se i naziva, tako da lokalne samouprave imaju obavezu da u nekom narednom periodu da se izmeste kad se Regionalni centar za upravljanje otpadom Eko Tamnava stavi u funkciju.“

Do sada je realizovano blizu 70 odsto projekta. Otvaranje Regionalnog centra se očekuje sredinom sledeće godine.

Опис није доступан.

– Pokušaćemo u ovom periodu kad se završavaju radovi da tehnički prijem objekta bude paralelan na neki način i nakon toga da se dobije privremena dozvola, kako bi se mogao odlagati komunalni otpad na istu sa 15. lokalnih samouprava – rekao je direktor Petrović.

Опис није доступан.

Nakon toga slede radovi na opremanju, same deponije 

– Tehnološki deo projekta se radi na telu deponije gde će sredinom oktobra biti postavljanje folije, primenom najnovije tehnologije a to je postavljanje senzora ispod folije. Tako da u trenutku da se desi proboj otpadnih voda iz samog tela, senzor omah reaguje i definiše lokaciju gde se ona nalazi, kako bi se odmah izvršila sanacija.

Tako da će senzorima biti zaštićena životna sredina , odnosno same podzemne vode.

Na deponiji će postojati oprema za kompletan monitoring kada je reč o podzemnim vodama, zemljištu i vazduhu, sa ciljem da ovaj savremeni centar bude usklađen sa najvišim ekološkim standardima .

Regionalni centar će imati dosta vozila, radnika i sve ono što prati dobro funkcionisanje jednog preduzeća u finansijskom smislu.

Опис није доступан.

– Svim ćlanovima Skupšine se zahvaljujem, kao i predhodnima koji su dali svoj maksimalni doprinos  i treba da istrajemo da ovaj projekat  stavimo u funkciju svi zajedno, takodje da budemo ponosni kako mi iz Regionalnog centra,tako i članovi Skupštine i sve lokalne samouprave koje će konačno rešti zbrinjavanje svog komunalnog otpada iz svojih sredina, zaključio je direktor Petrović.

Podsećamo,  Regionalni centar za upravljanje otpadom „Eko Tamnava“ u Kaleniću, generisaće preko 260. tona otpada iz petnaest jedinica lokalne samouprava. 

Foto: valjevonadlanu.rs

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427