март 28, 2024
Valjevo

Ekološki ustanak doneo odluku: Nastavljamo sa blokadama i ove subote

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

Ekološki ustanak saopštio je sinoć da je nakon sastanka sa aktivistima doneo odluku o nastavku blokada i protesta u više gradova Srbije mađu kojima je i Valjevo.

U Valjevu,kako najavljuje “Ekološki ustanak “protest će bito odrćan  danas u 14.sati na uglu ulice Majora Ilića i Radničke,kod bivše kasarne.

Ekološki ustanak i nakon povlačenje Zakona o eksproprijaciji iz skupštinske procedure sada ima zahtev da se, kako su naveli, briše projekat rudnika Rio Tinta u dolini Jadra i drugim delovima Srbije.

Ekološki ustanak je takođe dao podršku inicijativi građana Loznice kojom se traži brisanje rudnika iz prostornog plana Loznice, odnosno Gornjih Nedeljica.

Ponovljen je poziv policiji da mirno i zakonito obezbeđuje skupove, da ne vrši bilo kakav vid represije i zastrašivanja, ali i da poništi prekršajne prijave građana.

„Pozivamo sve da složniji nego ikad izađemo na blokadu i nastavimo zajedničku borbu za našu zemlju, naše vode, naš vazduh i dostojanstvo svih ljudi“, navodi se u saopštenju.

Drugi organizator blokada Inicijativa KRENI-PROMENI najavila je za subotu skup u Beogradu  i drugim gradovima Srbije, jer su osnovni zahtevi ispunjeni, kako je kažu iz  Inicijative.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X