јул 16, 2024
Valjevo

Gradonačelnik Lazar Gojković se osvrnuo na situaciju u gradu i selima – Održana 19 sednica Skupštine grada Valjeva

Podelite post:

Danas je održana 19. sednica Skupštine grada Valjeva, na kojoj su usvojene dve tačke dnevnog reda.

Na početku Skupštine gradonačelnik Lazar Gojković se osvrnuo na situaciju u gradu i selima,gde je rekao da 14 kamiona čisti teritoriju Valjeva od jutros.

Stanje u valjevskim selima naročito nije bilo sjajno u toku jučerašnjeg dana,a istu činjenicu su konstatovali odbornici Željko Trifunović (Lokalni front) i Dragomir Vitorović (Seljačka narodna stranka).

Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da su sve gradske ulice prohodne i očišćene,gde ističe ulice prvog prioriteta, koje je struka odredila. Trenutno se čiste ulice Drugog prioriteta a uporedo se čiste se seoski putevi koji su juče  zavejani. Danas u toku dana biće očišćeni svi putevi na kojima se odvija linijski saobraćaj. Moram da pohvalim juče su dodato bile angažovane sve ekipe JKP Vidrak koje su pored njihovih redovnih aktivnosti uklanjanja snega sa trotoara i trgova bile dodatno angažovane na uklanjanju svih slomljenih stabala . Mnogo drveća je popadalo kako u centru grada tako i u parkovima. Što se tiče uklanjanja snega radi se 24h”, i da su ekipe EPS-a takodje neprestano na terenu. rekao je Gojković.

Odbornici su usvojili predlog dopune Programa otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2021. godinu. Imajući u vidu planiranu namenu, kao i činjenicu da bi investicioni projekat predstavljao ulaganje od posebnog značaja kako za Republiku Srbiju, tako i za grad Valjevo, predloženo je donošenje Programa radi sprovođenja postupka otuđenja bez naknade u postupku međusobnog raspolaganja vlasnika neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Osnovni cilj donošenja Programa je otuđenje građevinskog zemljišta radi izgradnje objekta za namenu predviđene urbanističkim planovima, a u obimu koji omogućava postojeća infrastruktura ili infrastruktura čija je gradnja planirana.

Usvojena je Odluka o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine grada Valjeva u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade. Grad Valjevo, Republika Srbija i Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ d.o.o Beograda, potpisali su Memorandum o razumevanju, a u cilju pokazivanja spremnosti da unaprede odnose i time olakšaju realizaciju investicije za koju je zainteresovano Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ d.o.o Beograda, kao ulagač. Ulagač je zainteresovan za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u Srbiji, gradu Valjevu, u oblasti sanitarija.
U skladu sa dostavljenim Biznis planom za investiciju u Srbiji, Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ , do kraja 2028. godine planira da uloži 85.000.000,00 evra u materijalna i nematerijalna sredstva i zaposli 1000 novih radnika na neodređeno vreme.

Zaključkom Vlade Republike Srbije, utvrđeno je da je Investicioni projekat Privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ d.o.o. Beograd, projekat od značaja za Republiku Srbiju.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X