април 20, 2024
Valjevo

Na Maljenu zaglavljeno 17 osoba duže od 24 sata, među njima ima i dece

Podelite post:

Foto:Tanjug/Rade Prelić

Usled snežne mećave na planini Maljen zavejano je i zaglavljeno više osoba do kojih se trenutno probija ekipa Gorske službe spasavanja, koja im na turno skijama nosi namirnice.

Prema saznanjima Gorske službe spasavanja, na Maljenu je zavejano 17 osoba, među kojima dvoje maloletne dece, koji se trenutno nalaze u jednoj kolibi gde, nema struje, ali ima drva pa mogu da nalože vatru.

Navode da je reč o osobama koji su ljubitelji „of-roud vožnje“, koji su otišli na druženje na području Maljena.

Gorska služba spasavanja probija se turno skijama do lovačke kuče na Maljenu u kojoj je zaglavljeno 17 osoba, među kojima ima i dece. Oni su duže od 24 sata zavejani, bez hrane, koju GSS pokušava da im dostavi.

Radi se o nekoliko porodica sa decom koji su otišli na porodično druženje na području Maljena. Ljubiteljima „ofroud vožnje“ su se njihova četiri džipa zaglavila u snežnim smetovima na makadamskom putu Maljen-Ravna Gora, na oko 9 kilometara od Tometinog polja.

Nakon prijave mladića da su porodice ostale bez goriva, stvari iz dva havarisana vozila prebacili u druga dva džipa, da se nalaze na neutvrđenom mestu u blizini reke Tinja u podnožju Maljena, a onda da su uspeli da peške dođu do prazne lovačke kuće Ribnica gde su naložili vatru i da nisu životno ugroženi, ali da nemaju hrane, Vatrogasno pasilačka brigada iz Valjeva je stupila u kontakt sa porodicama.

Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade pokušale su da krenu u njihovom pravcu i da im dopreme hranu, ali zbog izuzetno loših vremenskih uslova nisu uspele u tome, pa je jutros od 5 časova akciju spasavanja i dopremanja namirnica zavejanima preuzela Gorska služba.

Njihova spasilačka ekipa treutno pokušava da turno skijama dođe do zavejanih porodica u lovačkoj kući, kako bi im dopremili hranu. Inače, od poslednjeg mesta na toj lokaciji do kojeg je moguće doći terenskim vozilom, pa do lovačke kuće u kojoj se nalaze, ima nekoliko sati pešačenja.

Smetovi na Maljenu na pojedinim mestima viši su od jednog metra.

Izvor:Tanjug

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X