мај 8, 2024
Valjevo

Osečina se bori sa smetovima od preko dva metra

Podelite post:

Foto:osecina.rs

 

Zbog velike količine padavine koje su izazvale nestanak struje, u Osečini je proglašena vanredna situacija. Tri sela ove opštine ostala su potpuno odsečena, a dve trećine opštine je već četiri bez struje.

Pored raspoložive mehanizacije JКP „Osečina“ angažovano je još mašina za čišćenje snega na lokalnim putevima, iz Valjeva i Koceljeve i Šapca, kako bi se što pre svi putni pravci učinili prohodnim.

Od nedelje ujutru usled velikih snežnih padavina na teritoriji opštine Osečina sva raspoloživa mehanizacija JКP „Osečina“ je od prvog momenta na terenu.

Trenutno su ekipe na terenu u svakoj MZ naše opštine. Najpre su čišćeni glavni putni pravci, uz svraćanje u sporedne sokake samo u slučajevima u kojima je građanima neophodna medicinska pomoć.
Kompletna opštinska mehanizacija angažovana je na saniranju posledica padavina, a angažovani su dodatno i privatnici sa područja Valjeva i Šapca, potvrdio je  predsednik opštine Osečina Nikola Tomić.

– Na području naše opštine situacija je katastrofalna. Tokom jučerašnjeg dana pokušavali smo da dođemo do bolesnih u selima koja su potpuno odsečena. Tokom noći smo uspeli da probijemo neke puteve, ali još uvek ima sela do kojih ne možemo da stignemo. Snežni nanosi u pojedinim mestima dostižu i do dva metra, a veliki problem predstavlja oboreno drveće i strujni stubovi – rekao je on.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X