мај 21, 2024
Valjevo

Situacija u Mionici se stabilizuje na elektro mreži,glavni pravci su prohodni

Podelite post:

Foto:EPS

 

Zbog snežnog nevremena koje je zahvatilo celu Srbiju, divčibarski reon i mionički kraj, došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom i u mioničkoj opštini.

Situacija u Mionici se stabilizuje. Glavni pravci su prohodni, škole i ustanove rade.

-Očekujem da se kvarovi na elektro mreži uskoro saniraju. Štab za vanredne situacije je u pripravnosti i detaljno prati najave i upozorenja metorologa-rekao je Janković koji je od zimske službe tražio da se stanje na putevima dodatno kontroliše i pripremi u slučaju novih padavina.

Zbog snežnog nevremena koje je zahvatilo celu Srbiju, divčibarski reon i mionički kraj, predesednik opštine Mionica i komadant Štaba za vanredne situacije Boban Janković hitno je sazvao sednicu Štaba gde je zaključeno da će zimska služba raditi celu noć i da će se putevi čistiti na čitavoj teritoriji opštine Mionica. Takođe, odlučeno je da će se dodatno nabaviti agregati kako bi sve nesmetano funkcionisalo. Janković je proveo ceo dan sa ekipama zimske službe koje od ranog jutra rade na čišćenju nanosa koje stvara snažna snežna vejavica. Ekipe su na terenu od ranih jutarnjih sati, ali snežni vihori neprestano stvaraju nov pokrivač.

Nakon upozorenja i najava RHMZ-a, mionička zimska služba i Štab za vanredne situacije angažovali su preko 10 ekipa koje su neprestano na terenu od proteklog vikenda. Snežna vejavica koja je neprestano stvarala nov pokrivač dodatno je otežavala posao. Iz zimske službe poručuju da je većina puteva u mioničkim selima prohodna, danas će biti očišćen i putni pravac ka školi u Krčmaru i Bojkovac u Popadiću i Sreuganiku.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X