април 19, 2024
Valjevo

Voz zaglavljen u kanjonu Gradca! Sneg izazvao brojne probleme na teritoriji grada,više potrošača bez struje!

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

Sneg je jutros osvanuo u našem gradu.U pojedinim delovima Valjeva od jutros su problemi sa snabdevanjem električnom energijom. Ista situacija, je u prigraskim naseljima i na seoskom području prouzrokovana mokrim snegom, sneznim nanosima i jakim vetrom, gde su mnogi potrošači ostali bez elektične energije.

U pojedinim delovima koji su u visinskim zonama grada, potrošači trenutno nemaju struje, dok je u pojedinim naseljima napajanje tek uključeno. Probleme u snabdevanju električnom enegrgijom, prouzrokovao je vetar i mokar sneg. Dežurne ekipe su na terenu,uskoro se očekuju popravke kvarova, tako da će građani dobitti električnu energiju i u ostalim delovima grada i na seoskim područjima.Snabdevanje su uzrokavali nepovoljni vremenski uslovi koji su izazvali veći broj kvarova na mreži u celom Kolubarskom okrugu i na Divčibarama.

Voz iz Požege koji je krenuo za Beograd u 7.17, zaglavljen je zbog snega i vejavice na pruzi više sati u kanjonu Gradca blizu stanice Lastra, kod Valjeva.Po putnike će biti poslat autobus,kažu iz Želenice Srbije.

Ekipe Železnica Srbije čine ogromne napore da osposobe saobraćaj na pruzi Beograd- Bar.

Na prugu je palo drveće koje je polomio težak sneg.

Na tom delu pruge stoji voz koji je jutros iz Požege krenuo prema Beogradu. U vozu je pedesetak putnika i po njih će doći autobus.

Sneg koji neprekidno pada nekoliko sati vozačima pravi velike probleme, a putari imaju pune ruke posla. Na Divčibarama je tokom noći palo četrdeset centimetara novog snega. Putevi se čiste ali ima i neprohodnih lokacija koje nije moguće pročistiti iz razloga što sneg pada neprekidno, ali i jak vetar otežava čišćenje, prave se veliki snežni nanosi.

Apokaliptična scena zabeležena je i na autoputu „Miloš Veliki“, gde još ne prolaze mašine za čiščenje snega, a saobraćaj je znatno opterećen.

Automobili se praktično okreću na putu, ali na sreću nema povređenih. Automobili mile u oba pravca, ali za sada prema izjavama zvaničnika nema razloga za brigu.

Očekujemo da će dežurne ekipe uspešno otkloniti kvarove na elektro mrežama i puteve očistiti od snežnih nanosa.

 

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X