април 24, 2024
Valjevo

Dragana Marković ponovo izabrana za višeg tužioca u Valjevu

Podelite post:

Foto:va.wi.jt.rs

Predlog Vlade za Višeg javnog tužioca u Valjevu je aktuelni tužilac Dragana Marković, a za Osnovnog javnog tužioca Ivan Konatar, takođe aktuelni nosilac te funkcije.

Na predlog Vlade za Višeg javnog tučioca u Valjevu za mandat od šest godina izabrana je Dragana Marković,koja je i do sada bila na istoj funkciji .

Dragana če naslčediti Miodraga Plazinića, koji je do sada bio na čelu Višeg tužilaštva u Valjevu. Poslanici republičkog parlamenta izabrali su Draganu Markovič  sa 152. glasa. Dragana Marković je imala maksimalnih 70 poena za stručnost, osposobljenost, tako da je bila jedini kandidat koga je Vlada Srbije predložila Narodnoj skupštini za izbor na funkciju višeg javnog tužioca u Valjevu.

Pored nje za funkciju višeg javnog tužioca konkurisali su Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu, Snežana Jovanović, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici i Vukašin Vujičić, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu.

Na sednici Narodne skupštine Srbije izabrani su tužioci za organizovani kriminal i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i šefovi za 18 viših i 30 osnovnih javnih tužilaštava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X