март 29, 2024
Valjevo

Pojačana kontrola KOMUNALNE MILICIJE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI, češljaće sve redom!

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

Komunalna milicija dnevno kontroliše oko 100 ugostiteljskih objekata, tokom novogodišnje noći ta kontrola biće povećana, a ugostitelji i pojedinci koji se ne pridržavaju mera biće adekvatno sankcionisani, izjavio je danas rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac.

Komunalna milicija dnevno kontroliše oko 100 ugostiteljskih objekata, tokom novogodišnje noći ta kontrola biće povećana, a ugostitelji i pojedinci koji se ne pridržavaju mera biće adekvatno sankcionisani, izjavio je danas rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac.

Šekularac je za Tanjug naveo da je u prethodnom periodu prilikom kontrole ugostiteljskih objekata najviše prekršaja zabeleženo zbog nepoštovanja mera individualne zaštite, odnosno nenošenja maski u zatvorenom prostoru, ali i zbog nepoštovanja mere kovid sertifikata od strane ugostitelja.

– Zabeleženo je nepoštovanje mera od strane onih ugostitelja koji nisu poštovali uredbu u pogledu kovid sertifikata i tu smo morali represivno da reagujemo – rekao je Šekularac.

Podsetio je da su propisane kazne za kršenje te mere 300.000 za pravna lica, odgovorna lica 50.000 i fizička lica 5.000 dinara.

Šekularac je istakao da će se pre, ali i tokom novogodišnjih praznika posebno kontrolisati poštovanje epidemioloških mera, te da je planiran povećan broj komunalnih milicionara na terenu koji će, kaže, sankcionisati najneodgovornije.

Kada je reč o radnom vremenu ugostiteljskih objekata za Novu godinu, Šekularac kaže da to ostaje kao i do sada, te da oni sami mogu da propišu radno vreme i da to može biti i 24 sata.

– Važno je da napomenemo da ćemo u skladu sa našim ovlašćenjima propisano radno vreme kontrolisati i one najneodgovornije ćemo sankcionisati – rekao je Šekularac.

Naglašava da će se u novogodišnjoj noći, u skladu sa odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kontrolisati emitovanje muzike koja se čuje i iz objekata koji se nalaze u blizini objekata u zoni terase, te da će se ukoliko se konstatuje prekoračenje, reagovati u skladu sa ovlašćenjima.

– U tom smislu, ukoliko konstatujemo neko prekoračenje, reagovaćemo i sankcionisati najneodgovornije, kako u novogodišnjoj noći, tako i pre toga – ističe Šekularac.

On navodi da će se pre novogodišnje noći, a posebno u periodu posle Nove godine, kontrolisati taksi prevoz, zbog, kako kaze, povećanog broja nelegalnih prevoznika.

– Komunalna milicija će tokom dana i večeri sigurno kontrolisati i njih, da ne pošaljemo neku negativnu sliku u svet koja se ranije dešavala, da nelegalni taksi uslugu prevoza turistima i građanima naplaćuju mnogo više nego što treba – ističe on.

Šekularac navodi da su sankcije za to novčane, ali i da može doći i do privremenog oduzimanja taksi vozila, kada se utvrdi da je taksi vozilo nelegalno i da vozač ne poseduje potrebnu dokumentaciju.

– Raspisali smo konkurs za njih 100, sada je procedura selekcije i odabira kandidata, nadam se da će to u narednih nedelju dve biti završeno i da ćemo u februaru novu klasu uputiti na obuku – kazao je Šekularac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X