април 19, 2024
Valjevo

DA NAS BUDE ŠTO VIŠE! Od danas stupa na snagu najvažniji paket mera za PODIZANJE NATALITETA!

Podelite post:

Od danas na snagu stupa propis po kojem će žene za prvorođeno dete od države jednokratno dobijati 300.000 dinara, umesto 100.000, što je do sada bio slučaj.

To je jedna od mera za podsticaj rađanja u Srbiji, koji ministar zadužen za demografiju i populacionu politiku Ratko Dmitrović, ističe kao najznačajniji rezultat u svom resoru u godini za nama.

Paket mera za podsticaj rađanja, koji stupa na snagu, obuhvata i pomoć u kreditiranju mladih bračnih parova čija je namera da kupe stan, kao i meru koja se odnosi na pružanje mogućnosti studentima u braku, koji žele da imaju decu, da ispite polažu kada ih spreme, tačnije svakog meseca, bez gubljenja i obnavljanja godine.

Takođe, od danas majke će dobijati jednokratno 100.000 dinara za drugo dete, kao i po prvi put 100. 000 jednokratno za treće dete.

– Pored toga, moji saradnici i ja obišli smo tokom 2021. više od 120 opština i sa čelnim ljudima lokalne zajednice razgovarali o demografskoj situaciji u njihovim sredinama, naporima koji se na lokalu ulažu kako bi se popravila ta slika – kaže Dmitrović za Tanjug.

Dodaje i da su sagledane sve potrebe u pojedinim opštinama slabih budžetskih mogućnosti, u kojima država treba i mora da pomogne.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X