јун 16, 2024
Valjevo

Od ponedeljka 10. januara ceo Dom zdravlja prelazi u COVID režim

Podelite post:

Zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama, Dom zdravlja Valjevo od ponedeljka 10. januara prelazi u COVID režim, kao što je bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.

Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama obavljaće se u prizemlju i na drugom spratu, na odeljenju Medicine rada. Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje radiće se u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu. Rezultati se izdaju na improvizovanom šalteru ordinacije u prizemlju, kao i do sada.

Ujedno obaveštavamo sugrađane da će i na Božić, 7. januara, KOVID ambulanta u prizemlju Doma zdravlja raditi od 7 do 22 časa. Trenutno pacijente pregleda šest lekara istovremeno, njihov broj će se po potrebi povećavati.

Ostali pregledi odraslih građana od ponedeljka će se realizovati u ambulantama Novo naselje i Dom penzionera, uz radno vreme od 7 do 20 časova. Laboratorijske analize za ove pacijente radiće se u Biohemijskoj laboratoriji Opšte bolnice Valjevo.

Pregledi radnika i tzv. specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk u prepodnevnim satima.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X